Dan mimoza – Nacionalni dan borbe protiv vrata raka maternice

Dan mimoza – Nacionalni dan borbe protiv vrata raka maternice

Već tradicionalno, kampanju je u subotu podržao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kupnjom i prodajom mimoza na prigodnom štandu

Na Cvjetnom je trgu i ove godine, po sedmi put, javnozdravstvenom humanitarnom kampanjom obilježen hrvatski Dan mimoza, ujedno i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i udruge Zdravka.

Već tradicionalno, kampanju je u subotu podržao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kupnjom i prodajom mimoza na prigodnom štandu.

„Kao gradonačelniku, dužnost mi je poduprijeti svaku akciju koja doprinosi kvalitetnijem i boljem životu, te boljem zdravlju mojih sugrađana“, rekao je gradonačelnik, istaknuvši da je Zagreb, između ostalog, prvi osigurao besplatno cijepljenje za preventivu HPV-a.

„Ove godine smo, prema iskazanim potrebama, osigurali 1200 doza cjepiva za HPV“, naglasila je pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum, „ali bilo bi nam drago da više roditelja uvidi da je to potrebno i korisno te da odluči svoje kćeri cijepiti“. (zg-m)