Dan ljubaznosti u prometu

Dan ljubaznosti u prometu

 U sklopu ove akcije zagrebačka policija gotovo svake godine broji povećanje broja savjesnih vozača, a i ove će godine policijski službenici bilježiti registarske oznake savjesnih vozača, među kojima će se izvući njih deset.

Zagrebačka policija već 18. puta za redom organizira akciju Dan ljubaznosti u prometu. Cilj ove akcije koja će se održati danas od 10 do 14 sati je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka i poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

Policija od vozača očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza te da rukom dadu znak pješacima kako bi oni mogli prijeći preko ceste. Oko 60-ak učenika Škole za cestovni promet će na 20-ak zagrebačkih pješačkih prijelaza u Zagrebu nadzirati poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima.

U sklopu ove akcije zagrebačka policija gotovo svake godine broji povećanje broja savjesnih vozača, a i ove će godine policijski službenici bilježiti registarske oznake savjesnih vozača, među kojima će se izvući njih deset. Upravo će deset najsretnijih dobiti nagrade 18. lipnja u Autoklubu Siget, a nagrade dodjeljuje Turistička zajednica Grada Zagreba, kao jedan od suorganizatora ove akcije uz Autoklub Siget, Školu za cestovni promet i Službu za sigurnost cestovnog prometa zagrebačke policije.

(zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni