Dan ljubaznosti u prometu: Pješake propustilo 68 posto vozača

Dan ljubaznosti u prometu: Pješake propustilo 68 posto vozača

(Foto: Ilustracija)

U povodu Dana grada Zagreba u utorak 31. svibnja 2016, održana je preventivna akcija „Dan ljubaznosti u prometu“ koja se u našem gradu održava već dvadesetu godinu zaredom.

Organizirali su je Služba za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke, Turistička zajednica grada Zagreba, AK Siget i Škola za cestovni promet.

Učenici Škole za cestovni promet na 20 pješačkih prijelaza u centru grada Zagreba evidentirali su poštuju li vozači prednost pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

Od ukupno 17.742 evidentirana vozača 68,43 posto (12.141 vozač) propustio je pješake, što je u odnosu na akciju iz 2015. godine (66,27 %) povećanje broja savjesnih vozača za 2,16 posto, izvjestila je Policijska uprava zagrebačka.

Vozači su najviše propuštali pješake, odnosno postupali u skladu s važećim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, na sljedećim raskrižjima:

– 88,59 posto na Petrovoj kod Domjanićeve,

– 83,83 posto na Trgu žrtava fašizma kod Kralja Držislava i

– 83,76 posto na Ilici kod Mesničke,

a najmanje:

– 18,47 posto na Kneza Zvonimira kod Kušlanove,

– 35,27 posto na Palmotićevoj kod Šenoine i

– 46,76 posto na Šoštarićevoj kod Vlaške i Draškovićeve.

Krajnji cilj akcije je u gradu Zagrebu osjećati se sigurnije i ugodnije, dok rezultati više nego zorno dočaravaju trenutačno stanje prometne kulture na našim cestama.

Iz skupine savjesnih vozača prema registracijskim oznakama nasumice će biti izvučeno 10 vozača. Njima će se u utorak 14. lipnja 2016. u 12,00 sati na prigodnoj svečanosti u Palači Dverce (Zagreb, Katarinin trg) uručiti pismene pohvale te prigodne nagrade Turističke zajednice grada Zagreba i AK Siget. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni