Dan Ivanić-Grada

Dan Ivanić-Grada

Fašnička udruga “Žaba” organizira 8. međunarodni žabarski karneval. Na karnevalu će nastupiti 30-ak društva i preko 500 maskiranih karnevalista koji će uveseljavati stanovnike i goste grada

U Ivanić-Gradu je u povodu obilježavanja dana grada pripremljen bogat i sadržajan kulturno-umjetnički program pod nazivom Lipanj u Ivaniću, koji je na današnjoj konferenciji  za novinare u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije predstavila direktorica TZG Ivanić-Grada Ankica Bešter. Ona je u ime gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša pozvala Zagrepčanke i Zagrepčane da ovih dana posjete Ivanić i uživaju u događanjima koja će se tamo održavati.

Dan Ivanić-Grada svečano će biti obilježen u utorak, 7. lipnja, međutim, proslava kreće već od petka 3. lipnja.

“Koristim ovu priliku da najavim preko pedeset događanja tijekom lipnja, a koja će se održati u Ivanić Gradu povodom proslave dana našega grada. Ivanić-Grad, njegove škole i javne ustanove, svi su uključeni su u ovaj projekt da organiziramo što bolja događanja te kako bi privukli posjetitelje u naš grad. Veliko uvodno slavlje počinje već u ovaj petak kad imamo izložbu vina udruge `Brenta´ koja ima 20 godina dugu tradicjiu izlaganja i prezentiranja vina. Najbolji vinari primit će priznanja, a nakon toga slijedi večrnji koncert Luke Nižetića”, kazala je Bešter.

U subotu 4. lipnja otvara se dvanaesti po redu Obrtnički sajam – Tradicija, gastronomija i turizam. Ove će godine izlagati 40-ak izlagača, a otvorit će se i popratna izložba “Tradicija u obrtništvu”. Na Obrtničkom sajmu uz domaće izlagače, predstavit će se obrtnici iz Zagreba i Siska. Subotnje prijepodne rezervirano je za predstvljanje različitih udruga i njihova djelovanja, dok je popodne na rasporedu 11. smotra folklora “Otoka Ivanića”. Povorka šarenih i veselih folkloraša, između ostalog, prošetat će ulicama Ivanić-Grada. Ivanićkim folklorašima u goste stižu folkloraši iz Opatije, Neuma i Hrvatskog zagorja.

Fašnička udruga “Žaba” organizira 8. međunarodni žabarski karneval. Na karnevalu će nastupiti 30-ak društva i preko 500 maskiranih karnevalista koji će uveseljavati stanovnike i goste grada. Budući da je ovaj karneval dobro poznat i u susjednim zemljama, na karnevalu će nastupiti i gosti iz Slovenije, Austrije, Italije pa čak i iz Bolivije.

Nakon izuzetno vesele i razigrane subote slijedi nešto mirnija nedjelja, okrenuta sportskim događanjima: odbojka i košarka na Trgu V. Nazora, Međurarodni rukometni turnir u sportskoj dvorani… U ponedjeljak 6. lipnja nastupat će učenici glazbenih odjela OŠ Stjapan Basariček, a velika proslava je u utorak 7. lipnja. Na tja će dan biti posebno svečano, zaslužni će građani Ivanića primiti priznanja, otvorit će se Gradski muezj te će premijerno biti prikazan dokumentarni film o obitelji Kostelić “Upoznati samoga sebe”. Na premijeri ovog dokumentarca prisustovat će Janica Kostelić kao počasna građanka Ivanića i njezina majka Marica Kostelić koja je rodom iz Ivanić-Grada.

“Tijekom lipnja je jako puno događanja, brojni koncerti, različlita dešavanja. Drugi viked u lipnju (11. i 12. lipnja) ispunjen je zanimljivim akrtivnostima: Međunarodni nogometni turnirs limača u nogometu, pa gađanje letećih meta, a tu je i Biciklijada, 14. Biciklijada “Turističkim putovima do zdavlja”. Ta biciklistička tura je zabavna i rekreativna i nije zahtjevna. Dođite i uvjerite se sami”, poručila je Bešter.

Iz Turističke zajednice Ivanić-Grada poručuju da se vesele svakom posjetitelju te da je dobra zabava u njihovom gradu ovih dana zagarantirana.

M. Funda

 

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni