Dan i noć na PMF-u

Dan i noć na PMF-u

Šest odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira popularno znanstvena događanja koja će se održati u petak, 10. travnja 2015. godine od 10 do 22 sata.

U okviru događanja na nekoliko lokacija u gradu (Rooseveltov trg 6, Horvatovac 102a, Horvatovac 95, Bijenička cesta 32, Botanički vrt, Marulićev trg 19) održat će se šest manifestacija: Noć biologije, Dan otvorenih vrata-Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Geološko poslijepodne, Otvoreni dan geofizike i Otvoreni dan geografije. Očekuje se da će manifestaciju i ove godine posjetiti oko 12 000 zainteresiranih građana, kojima će više od 600 studenata te 150 asistenata i nastavnika PMF-a nastojati na zanimljiv način predstaviti prirodne znanosti. PMF će otvoriti i vrata svojih laboratorija od jutra pa sve do kasnih noćnih sati kako bi posjetiteljima na popularan način i uz podosta mašte prikazali najzanimljivije iz područja njihovih istraživanja. Program sadrži mnogo raznovrsnih predavanja, prezentacija, demonstracija, radionica, igara, kvizova i interaktivnih izložbi iz područja biologije, kemije, fizike, geologije, geografije i geofizike.

Više od sto i sedamdeset studenata te pedeset nastavnika, asistenata i tehničara Kemijskog odsjeka PMF-a nastojat će na zanimljiv način prezentirati kemiju u zgradi Kemijskog odsjeka na adresi Horvatovac 102a . Za učenike osnovnih i srednjih škola od 10 do 19 sati organizirat će predavanja i radionice. Uz to, posebna zanimljivost 8. otvorenog dana jest Svijet kemije odnosno dio zgrade Kemijskog odsjeka koji je će biti dostupan svim posjetiteljima. Više od sto studenata pretvorit će studentske laboratorije i hodnik u suterenu zgrade u interaktivnu turu u kojoj će se posjetitelji moći upoznati s raznim aspektima kemije te će imati priliku upoznati razne metode i tehnike kemijskog istraživanja, vidjeti instrumente koji se rabe u nastavi te u znanstveno-istraživačkom radu kao i brojne atraktivne demonstracijske pokuse. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni