Dan grada Zagreba u CKIM-u

Dan grada Zagreba u CKIM-u

Multidisciplinarni program o najpoznatijoj zagrebačkoj spisateljici i novinarki Mariji Jurić Zagorki

Na Dan grada Zagreba, u srijedu, 31. svibnja u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18 bit će održan multidisciplinarni program o najpoznatijoj zagrebačkoj spisateljici i novinarki Mariji Jurić Zagorki.

Program počinje u 18 sati i ulaz je besplatan.

Posjetitelji će moći pogledati projekciju dokumentarno-igranog filma „Zagorka“, koji prikazuje težak životni put Marije Jurić Zagorke. Od djetinjstva u disfunkcionalnoj obitelji, prisilnog braka, borbe s urednicima časopisa i novina za priznanje svog novinarskog rada, preko književne slave i goleme popularnosti njezinih romana u nastavcima poput „Gričke vještice“ i kazališnih komada poput „Jalnuševčana“, pa sve do smrti pod nerazriješenim okolnostima.

Nakon projekcije slijedi razgovor s gošćama Biljanom Čakić-Veselič, redateljicom i scenaristicom filma te Anom Zbiljski, voditeljicom memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke.

Projekciji će prethoditi nastup polaznika Škole Mjuzikla – radionica pjevanja, plesa i glume CKIM-a, koji je nedavno pokrenuo produkciju brodvejskog mjuzikla za djecu koji će svjetlo dana ugledati krajem godine na našoj velikoj pozornici.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni