Dan državnosti proslavljen bogatim koncertom na Bundeku

Dan državnosti proslavljen bogatim koncertom na Bundeku

Nekoliko tisuća građana prisustvovalo je ovom bogatom koncertu, a gradonačelnik Milan Bandić uživao je proslavi u društvu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je u jednom trenutku zapjevala i na pozornici

Dan državnosti sinoć se proslavio na Bundeku velikim koncertom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Alana Bjelinskog uz nastup Olivera Dragojevića, Prljavog kazališta, Parnog valjka, Jacquesa Houdeka, Radojke Šverko, Sandre Bagarić te Gabi Novak.

Posjetitelji su s pontonske pozornice smještene na samom jezeru, mogli čuti izvedbe pjesama “Moja domovina”, “Lupi petama”, “Cesarica”, “Ave Maria”, zvuke tamburice i klapskih “pisama” te recital u izvedbi Zlatka Viteza.

Koncert je počeo u 21 sat, a program obilježavanja Dana državnosti na Bundeku počeo je u 17 sati nastupom folklornih ansambala, među kojima i “Lada”, dok je udruga Dobri dom po prvi put na taj dan podijelila deset tisuća porcija graha.

Nekoliko tisuća građana prisustvovalo je ovom bogatom koncertu, a gradonačelnik Milan Bandić uživao je proslavi u društvu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je u jednom trenutku zapjevala i na pozornici.

Uz hranu iznenađenja i dobru glazbu bilo je tu i prezentacija rada zagrebačkih sportskih klubova i Zagrebačkih mažoretkinja. Bundek su nadlijetali sportski zrakoplovi iz kojih su iskakali padobranci, a sve se na kraju obogatilo veličanstvenim vatrometom.

Položili vijence za žrtve Domovinskog rata

U povodu Dana državnosti, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće za poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata.

Počast je odana na Oltaru domovine na Medvedgradu, zatim na Mirogoju kod Zida boli, Grobnice narodnih heroja, središnjega križa u Aleji hrvatskih branitelja i na grobnici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te kod Kenotafa – zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Zagrebačko izaslanstvo, uz gradonačelnika, činili su: potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Vesna Sudar, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić te Miodrag Demo, voditelj Odjela za ostvarivanje statusa i prava branitelja u Gradskom uredu za branitelje. (zagreb.hr-zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni