Dan Donjega grada: Natjecanja šahista i enigmata na Branimircu

Dan Donjega grada: Natjecanja šahista i enigmata na Branimircu

Gradska četvrt Donji grad treću godinu za redom 23. rujna obilježava Dan Donjega grada, kada je ujedno i Dan očuvanja europske kulturne baštine. U program obilježavanja uključuju se brojne kulturne institucije poput muzeja, galerija i knjižnica, razne kulturne, humanitarne i sportske udruge te brojni stanovnici ove četvrti koju mnogi nazivaju kulturnom prijestolnicom Hrvatske. Središnji program odvija se na Zrinjevcu, gdje se tijekom cijeloga dana predstavljaju institucije, udruge i građani, a završava kasno navečer, uz nastup Zagrebačkih mažoretkinja, svečanu dodjelu medalja, muziku i ples.

Na zagrebačkom „Branimircu“ će povodom Dana Donjega grada Društvo za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo Zagreb i Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer” organizirati emigmatska i šahovska natjecanja i druženja.

U prostorijama mjesnog odbora na prvome katu tržnice Branimirova održat će se tri natjecanja:

– Šahovski kup „Zagreb – Donji grad 2013.“ u petak, 20. rujna, od 17 do 20 sati,

– Problemski šah, rješavački turnir, u petak, 20. rujna, od 20 do 23 sata,

– Enigmatika, rješavački turnir i druženje, u subotu, 21. rujna, od 17 sati.
Informacije i prijave za sva tri natjecanja: Dejan Glišić, na mobitel 098-9209-165 ili e-mail branimirac.pk4(at)gmail.com.

Otvorena je i sastavljačka enigmatska radionica anagramnih fora u kojoj sastavljači trebaju premetanjem slova iz zadanih postavki sastaviti što efektnije anagramne fore i poslati ih do 20. rujna na e-mail adresu: branimirac.p4(at)gmail.com. Postavke su: 1. Branimir Pofuk (šalje se najviše jedan anagram po autoru) i 2. Kolumnist Branimir Pofuk (šalje se najviše dva anagrama po autoru). (zm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni