Dan crvenih pandi u Zoološkom vrtu

Dan crvenih pandi u Zoološkom vrtu

Sadnjom šume kineskih štapića pružit će se potpora očuvanju šuma i staništa crvenih pandi,a fotografija ove šume s imenima sudionika završit će kod službenih organizatora 

U Zoološkom će se vrtu grada Zagreba u subotu, 7. studenog obilježiti Dan crvenih pandi. Prigodni program trajat će od 11 do 15 sati, te se pozivaju svi posjetitelji da ponesu svoje kineske štapiće od kojih će na radionici moći izraditi stablo, potpisati se na njega i „zasaditi“ ga na određeno mjesto.

„Budući da je ovo međunarodni dan crvenih pandi u koji se svake godine uključuje velik broj zooloških vrtova, ove se godine očekuje oko 100 000 posjetitelja u preko 40 zooloških vrtova diljem svijeta. Zoološki vrt grada Zagreba ove se godine već šesti put uključuje u obilježavanje Dana crvenih pandi“, poručuju organizatori.

U subotu će se tako organizirati razne edukativne i zabavne aktivnosti – edukativni kutak, likovna radionica i slasna radionica tijekom koje će se raditi poslastice za pande od njihove najdraže hrane, te zabavno natjecanje „Pandin izazov“ u kojemu će se učiti vještina baratanja kineskim štapićima.

Sadnjom šume kineskih štapića pružit će se potpora očuvanju šuma i staništa crvenih pandi,a fotografija ove šume s imenima sudionika završit će kod službenih organizatora ovog dana (Red Panda Network) kako bi se glas o ovoj aktivnosti što dalje čuo. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni