Dan bez automobila: Zagrebačka žbica u središtu grada

Dan bez automobila: Zagrebačka žbica u središtu grada

Grad Zagreb je 22. rujna za sve građane na području cijelog grada osigurao besplatnu vožnju tramvajima i autobusima

 petak, 22. rujna u 18 sati s Trga Nikole Šubića Zrinskog starta Zagrebačka žbica, tradicionalna vožnja biciklima zagrebačkim ulicama.

Na Dan bez automobila, u petak, 22. rujna u 18 sati s Trga Nikole Šubića Zrinskog starta Zagrebačka žbica, tradicionalna vožnja biciklima zagrebačkim ulicama.

Cilj Zagrebačke žbice je promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu te popularizacija bicikla kao prometala. Okupljanje građana je kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, kod paviljona. Vožnja će se odvijati u redovnom režimu prometa uz policijsku pratnju na biciklima.

Prva Zagrebačka žbica vožena je na Dan bez automobila 2000. godine i mnogobrojna djeca odrasla su u odgovorne vozače bicikala. Start vožnje je u 18. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Dužina vožnje je 7 km.

Okupljanje sudionika počinje u 17 sati, a očekivano trajanje manifestacije je do 19 sati.

Dan bez automobila, 22. rujna je ujedno i zadnji dan Europskog tjedna mobilnosti. Grad Zagreb je 22. rujna za sve građane na području cijelog grada osigurao besplatnu vožnju tramvajima i autobusima sa željom da se građani barem na jedan dan u godini odreknu vožnje svojim automobilima i zamjene ga javnim gradskim prijevozom. To je prilika da svi oni koji su vezani uz svoje limene ljubimce dozvole sebi iskorak i izlazak iz komfor zone i pokušaju nešto drugačije.

HŽ Putnički prijevoz i ove godine omogućuje besplatan prijevoz bicikala vlakom povodom Europskog tjedna mobilnosti do 22. rujna 2023. godine u svim vlakovima u RH. S obzirom na izvođenje radova na pojedinim dionicama pruga iz HŽ-a pozivaju da se prati njihove stranice: https://www.hzpp.hr/radovi-na-pruzi i http://www.hzpp.hr/stanje-u-prometu-2

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni