Dan bez automobila: Lunarovi murali i koncerti klasične glazbe

Dan bez automobila: Lunarovi murali i koncerti klasične glazbe

Subota, 22. rujna 2018. godine Dan je bez automobila.

Na taj dan kojim se zaključuje Europski tjedan mobilnosti, pa se središte Zagreba zatvara za promet motoriziranim vozilima, građani će moći doživjeti što bi smanjenje prometa značilo za kvalitetu njihova života.

Proširenje pješačke zone donosi uštedu energije, smanjenje emisije ugljikova dioksida, povećanje gospodarskih aktivnosti te razvoj kulture i umjetnosti.

Zato Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada za subotu priprema pilot projekt proširenja pješačke zone u središtu Zagreba.

Atraktivnim će sadržajima biti obogaćena sjeverna strana Zrinjevca koja je dio planiranog pješačkog pravca od Masarykove do Amruševe ulice. Program će trajati od 8,00 do 20,00 sati.

Murale će na kolniku oslikavati Slaven Kosanović Lunar, najslavniji hrvatski umjetnik grafita.

Psjetitelje očekuju i koncerti klasične glazbe. U 11 sati nastupaju gitaristi Luka Lovreković i Ivan Šimatović, u 14 violončelisti Martin Kutnar i Janko Franković, a u 17 sati počinje klavirski koncert Danijela i Ljubomira Gašparovića.

U slučaju kiše program će biti odgođen.

Podsjetimo, u subotu je za promet motornim vozilima od 8,00 do 22,00 sata zatvoreno središte grada omeđeno Gundulićevom, Mesničkom, Gornjim gradom, Jurišićevom, Palmotićevom, Boškovićevom i Hebrangovom ulicom. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni