Dan Australije u Zoološkom vrtu i izložba mačaka u Westgateu

Dan Australije u Zoološkom vrtu i izložba mačaka u Westgateu

Svaki od edukativnih kutaka u Zoološkom vrtu predstavljat će pojedinu saveznu državu ili teritorij Australije, dok će se izložba 160 mačaka 20-ak pasmina održavati tijekom vikenda u Westgateu

Dan Australije u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se u subotu 16. svibnja kada će posjetitelji od 11 do 17 sati imati prilike saznati mnoge zanimljivosti o najmanjem kontinentu na svijetu.

Prilikom ulaska u Zoološki vrt posjetitelji na blagajni mogu preuzeti „putovnicu“, odnosno knjižicu u koju će skupljati žigove, posjećujući zanimljive edukativne sadržaje. Svaki od sadržaja odnosno edukativnih kutaka predstavlja pojedinu saveznu državu ili teritorij Australije, priopćili su iz Zoološkog vrta.

Sjeverni teritorij, primjerice, najpoznatiji je po svojim pustinjama i polupustinjama, a posjetitelji će ga moći pobliže istražiti kod nastambe za australske životinje. One malo odvažnije pozivaju na suočavanje i draganje s pravom bradatom agamom.

U Tropskoj kući posjetiteljima će biti predstavljen Queensland. Tamo će, među ostalim, saznati i sve važne informacije o Velikom koraljnom grebenu te zašto je neopisivo važno očuvati takve ekosustave. Osim o bezazlenim koraljima, posjetitelji će imati prilike čuti i o morskim psima, koliko su doista opasni te koje su najotrovnije morske životinje.

Zaljubljenici u sport moći će naučiti osnove australskog nogometa, a mali ekonomisti upoznati australski novac. Razgledavajući zanimljive motive s australskih kovanica i novčanica naučit će i da je australski novac zapravo izrađen od plastike, a ne od papira.

Onima koji žele znati više, preporučuje se posjet katu paviljona Insektarij gdje će se prikazivati niz australskih kratkih dokumentarnih filmova.

Izložba 160 mačaka

Međunarodna izložba mačaka, u subotu i nedjelju, 16. i 17. svibnja, održat će se u Westgate Shopping Cityju kada će se predstaviti 160 mačaka 20-ak pasmina.

Najatraktivniji dio programa oba dana bit će “Best in Show”, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19,30 sati, a u nedjelju u 16,30 sati.

U subotu će se, u 18 sati, održati tradicionalno proglašenje Top 10 hrvatskih uzgajivača mačaka za 2014. godinu, i to po 10 najuspješnijih u kategoriji odraslih, mačića, kastrata te uzgajivačnica. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni