Damir Vanđelić će biti ravnatelj Fonda za obnovu Zagreba i dviju županija

Damir Vanđelić će biti ravnatelj Fonda za obnovu Zagreba i dviju županija

(Foto: FSB)

Kožić je rekao da Fond je dobio ravnatelja Damira Vanđelića koji treba obaviti poslove da bi se pripremila projektna dokumentacija i onda fizički na terenu počeli sami radovi

Ivana Vranješ

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici danas je potpisan Ugovor o osnivanju Fonda za obnovu Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te Ugovor o obavljanju poslova za uspostavu Fonda. Ugovore su u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića potpisali ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i krapinsko-zagorski župan Željko Kolarić.

Na čelu fonda će biti Damir Vanđelić, predsjednik Nadzornog odbora Ine i član Nadzornog odbora Croatia osiguranja. Rođen je 1968. godine u Zagrebu, gdje je završio Fakultet strojarstva i brodogradnje, a MBA titulu stekao je na University of Liverpool 2008. godine.

Nakon potpisivanja Ugovora župan Kožić je rekao da su danas stvoreni pravni uvjeti za sveobuhvatnu obnovu nakon potresa koja se definira Zakonom o obnovi.

„Republika Hrvatska je u obnovu uložila 70 % udjela, Grad Zagreb 20 %, a dvije županije svaka po 5 %. Time smo zatvorili ukupan iznos od 100 %. Dosta smo kvalitetno maksimalno brzo s obzirom na pravne norme radili i time stvorili uvjete da započne sveobuhvatna obnova“, rekao je Kožić. Dodao je da je za građane bitno kada će se ona osjetiti na terenu.

Kožić je rekao da Fond je dobio ravnatelja Damira Vanđelića koji treba obaviti poslove da bi se pripremila projektna dokumentacija i onda fizički na terenu počeli sami radovi. “Ljudi koji su bez krova nad glavom čekaju da se što više požuri s radovima. No zakonska procedura se mora ispoštivati. Pred Fondom je veliki posao, privremeni ravnatelj ima iskustvo i snage te sam uvjeren će Fond voditi dobro i da će svi građani učinkom Fonda biti zadovoljni”, poručio je Kožić.

Spomenuo je da je u potresu na području Zagrebačke županije uništeno 500-tinjak objekata javne namjene, od čega je 16 škola u koje je uloženo 2.600 milijuna kuna da bi škole bile sigurne za odvijanje nastave početkom školske godine.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni