Damir Mulaomerović je novi trener Cibone

Damir Mulaomerović je novi trener Cibone

Aleksandar Petrović je kazao kako su utakmice u posljednje vrijeme najbolji pokazatelj da nešto ne štima, što je bio osnovni razlog da se pokuša napraviti nešto kako bi se prodrmala ekipa

Damir Mulaomerović zamijenit će Slavena Rimca na trenerskoj poziciji Cibone, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare izvršni dopredsjednik kluba Aleksandar Petrović.

„Imali smo upravni odbor, gdje smo analizirali situaciju u klubu i jednoglasno je konstatirano da nismo zadovoljni onim što se prezentira i načinom igre. Mišljenje odbora je preneseno Rimcu prije same zadnje utakmice. Dogodila se ta utakmica protiv Budućnosti i naknadnim konzultacijama došli smo do zaključka da dođemo do raskida ugovora s Rimcem i Golemcem jer neke stvari se moraju poduzeti”, rekao je Aco Petrović.

Naglasio je kako su utakmice u posljednje vrijeme najbolji pokazatelj da nešto ne štima, što je bio osnovni razlog da se pokuša napraviti nešto kako bi se prodrmala ekipa.

„Po mišljenju odbora, smatramo da svi ti alibiji od teškog rasporeda, velikog broja ozljeda i slično, ne mogu biti razlog. Jednostavno se nešto moralo napraviti. Četiri vezana poraza, od kojih dva puno bitnija od ovih protiv Zvezde i Budućnosti. To su utakmice u Novom mestu i Sremskoj Mitrovici”, dodao je Petrović.

Damir Mulaomerović zahvalio se svima na povjerenju i rekao kako mu je velika čast doći na mjesto trenera velikog kluba, bez obzira na stanje.

„Ja sam uvjeren da sa svojim karakterom mogu izvući ekipu iz trenutnih problema i u svakom pogledu pružiti bolju igru. Imat ću sedam dana da probam posložiti sve stvari, a najvažnije je da se ekipa psihološki rehabilitira i da dođemo do jedne radne atmosfere koja će biti ugodnija. Nadam se da ću u kratkom vremenu to uspjeti. Ipak, nisam došao da radim čuda, ali u svakom slučaju će biti drugačije i vratit ću dečkima osmijeh na lica”, rekao je Mulaomerović.

Karijeru je započeo u tuzlanskoj Slobodi, a četiri sezone igrao je u Ciboni (1994-98.), a potom otišao u talijanski Fortitudo. Igrao je i za Real Madrid. U Grčkoj je s Panathinaikosom u sezoni 2001/02 osvojio Euroligu, a dok je igrao za PAOK i Panellinios, bio je jedan od najboljih asistenata i strijelaca lige. Za Olympiacos je igrao 2006/07, a ubrzo je potpisao za španjolsku Bruesu.

U ljeto 2007. vratio se u Hrvatsku te potpisao jednogodišnji ugovor s Cibonom, a potom se vratio u Grčku, gdje je ponovno igrao za PAOK. Ondje je proveo samo jednu polusezonu jer se u siječnju 2009. vratio u Hrvatsku te potpisao za KK Zagreb. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni