Damir Mravunac pobjednik turnira za Svjetski dan nepušenja

Damir Mravunac pobjednik turnira za Svjetski dan nepušenja

Šahovski turnir za Svjetski dan nepušenja 2018. održan je u petak 25. svibnja u Zagrebu, u organizaciji Šahovskoga kluba osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer”. “World No Tobaco Day” obilježava se svake godine na 31. svibnja u programu Svjetske zdravstvene organizacije.

Nakon 9 kola igre brzopoteznim tempom od 7 minuta po igraču i dodatkom 3 sekunde za svaki odigrani potez, više nego uvjerljivo pobijedio je majstorski kandidat i ekspert za brzopotezni šah Damir Mravunac s 8,5 osvojenih bodova. Drugo mjesto zauzeo je majstorski kandidat Krešimir Bašić sa 7,5 a treće Darko Švec sa 6 osvojenih bodova. Četvrtoplasirani je bio najstariji igrač turnira Marijan Pehnec s 5,5 bodova i boljim dodatnim kriterijima od majstorskoga kandidata Milana Tušeka. Skromne predmetne nagrade osvojili su i Dejan Glišić za igrača s kroničnom dišnom bolešću, Vojislav Poljak za igrača rejtinga do 1900, Mira Srebro za šahisticu i Dorian Banić za juniora.

Poredak na turniru: 1. Damir Mravunac 8,5, 2. Krešimir Bašić 7,5, 3. Darko Švec 6, 4-5. Marijan Pehnec i Milan Tušek 5,5, 6-10. Dejan Glišić, Denis Jakupec, Vojislav Poljak, Damir Orinčić i Jelenko Mikacinić 5, 11-12. Borivoj Đurić i Božo Jurišić 4,5, 13-16. Borislav Ranogajec, Bruno Sontag, Mira Srebro i Luka Bracanović 4, 17-19. Vlatko Lovrinić, Darijan Mišak i Nenad Hodniković 3,5, 20. Boris Valjin 3 boda itd. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni