Damir Martin postavio novi europski rekord

Damir Martin postavio novi europski rekord

Hrvatski je veslač do cilja stigao za 6 minuta, 41 sekundu i 65 stotinki i s tim rezultatom popravio vlastiti rekord iz kvalifikacija za gotovo šest sekundi, a time je postavio i novi rekord

Foto: Josip Posavec / veslanje.hr

Hrvatski olimpijac Damir Martin u nedjelju je u pobijedio u finalu samca na Europskom veslačkom prvenstvu u poljskom Poznanju. Nakon najboljeg vremena u kvalifikacijama, 26-godišnji Vukovarac dominirao je i u finalu osvojivši prvo europsko zlato u toj disciplini pri čemu je postavio i novi europski rekord!

Naime, hrvatski je veslač do cilja stigao za 6 minuta, 41 sekundu i 65 stotinki i s tim rezultatom popravio vlastiti rekord iz kvalifikacija za gotovo šest sekundi, a time je postavio i novi rekord.

Drugo mjesto pripalo je Čehu Ondřeju Syneku, aktualnom svjetskom i bivšem europskom prvaku, a brončana medalja Norvežaninu Olafu Tufteu.

Martin je u samcu dosad imao jedno srebro s EP-a iz Varesea iz 2012., a kao dio četverca uz Martina i Valenta Sinkovića te Davida Šaina osvojio je zlata na SP-ima 2010. i 2013. te vjerojatno najvrjedniju medalju, onu srebrnu s OI-ja u Londonu 2012.

»Bilo je nevjerojatno pobijediti. Od početka sam uhvatio dobru brzinu na vjetru. Kad sam vidio da je ostalo 500 metara do cilja, odlučio sam iskoristiti priliku i pobijediti«, rekao je Martin i dodao kako je nakon napornih treninga znao da može brzo veslati te da se svatko tko ga želi pobijediti mora dobro namučiti.

Drugo mjesto pripalo je Čehu Ondřeju Syneku, aktualnom svjetskom i bivšem europskom prvaku, a brončana medalja Norvežaninu Olafu Tufteu.

Ostali hrvatski natjecatelji nastupili su u utješnim finalima. Muški dvojac bez kormilara Marin Begović i Ante Janjić završio je nastup na europskoj smotri četvrtim mjestom u B finalu (ukupno 10. u Europi), dok su sestre Marcela i Karla Milošević ukupno 11. posada Starog kontinenta u disciplini ženskih dvojaca bez kormilara. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni