Damir Kedžo: Zli biskup je moj alter ego!

Damir Kedžo: Zli biskup je moj alter ego!

Popularni pjevač otkriva koliko mu je uloga biskupa u mjuziklu „Crna kuća“ pomogla u pjevačkoj karijeri, a njegova kolegica, glumica Dunja Fajdić priznaje da je zbog silnog druženja s biskupom pomišljala i o tome da se zaredi…

Uoči izvedbe glazbeno-scenskog ostvarenja Crna kuća – mjuzikl u boji koje će ovoga petka, 28. veljače održati u Kino dvorani Studentskog centra u Zagrebu donosimo kratak razgovor s dvoje glavnih aktera predstave – popularnim pjevačem Damirom Kedžom i poznatom glumicom Dunjom Fajdić.

Predstavu je od premijere već pogledalo više od 30.000 ljudi, a Kedžo u njoj igra Božjega slugu i beskrupulozne borbe za vlast na čelu Kaptola.

„Zločesti biskup Hudi postao je neizostavan dio mene, moglo bi se reći i novi alter ego. Stalno ga nadograđujem i koristim ga u raznim životnim situacijama, a ne samo u predstavi“, kaže o svojoj ulozi Damir Kedžo, pjevač koji je ovih dana predstavio spot za svoj hit singl „Karta krive boje“. Dodaje da mu je uloga u predstavi pomogla i da dobije na samopouzdanju, a kad pjeva, na pozornici s njim počinje živjeti i Hudi. Priznaje da mu taj cijeli novi svijet, koji je otkrio radeći na „Crnoj kući“, pomaže da i na svojim koncertima napravi stvari koje inače nikad prije ne bi. Kedžo ističe da u početku nije pretpostavljao kako će predstava postati baš toliki hit, ali je od početaka rada na njoj znao da je dio nečeg posebnog.

Njegova kolegica iz mjuzikla, nagrađivana glumica Dunja Fajdić, koja glumi naivnu i zaljubljivu Gričanku Moniku, s druge strane kaže da je znala da će „Crna kuća“ biti hit jer je tako i rađena. Kroz šalu dodaje da su joj već počele pljuštati ponude producenata s West Enda, ali ih je redom odbila jer jednostavno – voli Hrvatsku.

Premda na pozornici glume ljute neprijatelje, u privatnom su životu veliki prijatelji.

Dunja_Fajdic_crna_kuca

Kako ste si međusobno pomagali u radu na predstavi?

„Dunja: Kedžo mi je najveća potpora u ansamblu. Kad god mu se požalim ‘Joj, grozna sam, pjevam katastrofalno!’, uvijek me utješi s ‘Ma nisi katastrofa, samo si dosta loša!’ Ja sam ga savjetovala da glumi brže, pa će i njegova glumačka sramota brže proći. Šalim se. Ali priznajem da pjevači teško dijele savjete, čuvaju svoj zanat kao plan urote Zrinsko-Frankopanske. Za vrijeme proba poklonila sam Damiru ‘Anđeosku pjesmaricu’ kako bi se što bolje pripremio za ulogu zlog biskupa“.

Nakon sveg tog druženja s kaptolskim biskupom, pa makar i onim kazališnim, Dunja Fajdić je čak pomislila i da se zaredi: „Treba skupljati iskustva u životu, udati se, zarediti, odrediti… Sve je to za ljude. Ja sam i osobno po svjetonazoru kao Monika, prava puca s Griča, koja s bogom voli komunicirati izravno i bez posrednika. Mislim da treba ljubiti bližnjega svoga. To nek’ uđe u Ustav“.

Damir Kedžo se na to nadovezuje u duhu svog biskupa Hudija: „Gričanke k’o Gričanke, prevrtljive i prljave. Jedino je lomača stalna, draga i pouzdana. A meni je i dalje plan vladati, paliti i tako širiti mir i dobro…“ (zg-magazin)