Dalmacija Ultra Trail osvojio nagradu Mention u Rigi

Dalmacija Ultra Trail osvojio nagradu Mention u Rigi

Promotivni film Dalmacija ultra trail nagrađen je na internacionalnom filmskom festivalu turističkih filmova u Rigi, u kategoriji Eko turizam.

Na samom proglašenju, voditelj je više puta naglasio važnost ove kategorije, posebno u zelenoj Latviji, koja veliku važnost pridaje ekologiji i eko turizmu, gdje 12 posto površine pokrivaju Nacionalni parkovi.

Uz film Dalmacija ultra trail koji promovira istoimenu utrku, nagradu Mention u kategoriji Kulturnog turizma osvojio je još jedan hrvatski film, Dubrovnik and time.

Dalmacija ultra trail je utrka koja će se održati u listopadu mjesecu od 21. do 23. Utrka prolazi preko pet hrvatskih planina: Biokovo, Mosor, Omišku Dinaru, Primorsku kosu i Kozjak, tri rijeke: Cetinu, Žrnovnicu i Jadro te poznate povijesne i kulturne lokacije poput Fortice, Klisa, Antičke Salone.

Promotivni film (https://goo.gl/SJegHT) koji je već mjesecima hit na mrežnim stranicama i youtube-u, pogledan je u preko 105 zemalja svijeta, a među 350 filmova iz cijelog svijeta uvršten je u konkurenciju i nagrađen na poznatom Festivalu turističkih filmova u Rigi.

Ivan Perić je snimatelj i redateljeg ovog filma, dok je Dragomir Čović direktor istoimene utrke koja se iščekuje s nestrpljenjem. „Reakcije na film bile su iznimno pozitivne kako na kanalu youtube tako i na Sajmovima na kojima smo se predstavljali, tako da ovo priznanje, iako nas je izuzetno obradovalo, nije nas iznenadilo. Koncepcija utrke je da obilazi najatraktivnije lokacije na području od Baške Vode do Kaštela, koje će natjecatelji imati prilike protrčati u četiri dužinske kategorije 20, 60, 110 i 165 km“ , kazao  je direktor utrke Čović.

O utrci su pisali i mnogi specijalizirani časopisi (GoOut, Adventure sport, Outdoor), a Trail Runner magazine, inače najtiražniji svjetski trail časopis, predstavio je Dalmacija ultra trail kao vrlo zanimljiv i različit koncept utrke koji osim prirodne promiče i povijesnu baštinu (http://goo.gl/vwSYkZ). Poseban naglasak je stavio i na, za utrke, vrlo neobičnu i zanimljivu koncepciju promotivnog filma, a zanimljiva je i činjenica da je ovo prvi put da je na festivalu nagradu osvoji film s temom trail trčanja.

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni