Dalić poslao Modriću čestitku s poštanskom markom izdanom “Vatrenima” u čast

Dalić poslao Modriću čestitku s poštanskom markom izdanom “Vatrenima” u čast

„Hrvatski reprezentativci su svoje napravili. Sada je na nama da što je više moguće produžimo tu emociju, da se vidi to jedinstvo unutar Hrvatske. Samo tako možemo napraviti unutar Hrvatske neki rezultat kao što je naša reprezentacija napravila na SP-u“, istaknuo je direktor HP-a Ivan Čulo

Ivana Vranješ

Hrvatska nogometna reprezentacija je osvojenim drugim mjestom na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji učinila hrvatski narod ponosnim. U povodu sjajnog uspjeha “Vatrenih”, Hrvatska pošta je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom izdala prigodni poštanski blok, čija je autorica dizajnerica Alenka Lalić.

Blok čine dvije poštanske marke nominalne vrijednosti 6 kuna, ukupne naklade 500 tisuća primjeraka.

Svečanoj promociji u petak je u poštanskom uredu u Jurišićevoj 13 nazočio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

„Sjajna je ideja i gesta Hrvatske pošte da izda prigodnu poštansku marku s motivom hrvatske nogometne reprezentacije. U ime svih reprezentativaca i svoje osobno ime zahvaljujem se Hrvatskoj pošti“, rekao je Dalić. Naglasio je kako dugo nije slao nikakvu poštu, ali danas će s prigodnom markom poslati čestitku Luki Modriću kojeg je Europska nogometna federacija proglasila najboljim nogometašem Europe. Dodao je kako je to Modrić zaslužio svojom igrom, odnosom i ponašanjem te se nada da mu to neće biti zadnja nagrada ove godine.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo rekao je kako je počašćen što u poštanskom uredu može ugostiti izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Naglasio je kako smo svi tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu mjesec dana živjeli u očekivanju i s nevjerojatnim emocijama.

„Oni su svoje napravili, sada je na nama da što je više moguće produžimo tu emociju, da se vidi to jedinstvo unutar Hrvatske. Samo tako možemo napraviti unutar Hrvatske neki rezultat kao što je naša reprezentacija na Svjetskom nogometnom prvenstvu“, istaknuo je Čulo.

Hrvatska pošta je izdavala prigodne marke u povodu izvanrednih sportskih uspjeha, a zadnji puta je to bilo 2011. godine u povodu uspjeha skijaša Ivice Kostelića.

„I nakon toga je bilo vrhunskih sportskih uspjeha, ali nisu proslavljeni izdavanjem poštanske marke. Sada vraćamo taj trend i za izvanredni uspjeh hrvatskih reprezentativaca na europskom i svjetskom nivou potrudit ćemo se izdati poštanske marke“, dodao je Čulo.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni