Dalić: Penal ne umanjuje pobjedu Francuske

Dalić: Penal ne umanjuje pobjedu Francuske

(Foto: Youtube / snimka zaslona)

»Protiv snažne reprezentacije poput Francuske nismo smjeli priuštiti nikakvu pogrešku. Možda jesmo tužni, ali moramo biti ponosni na ovo što smo napravili«, rekao je izbornik

Izbornih hrvatske nogometne vrste jučer Zlatko Dalić jučer je održao posljednju konferenciju za medije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kao ponosni vlasnik srebrne medalje.

»Čestitam Francuskoj na tituli svjetskog prvaka. Mi smo igrali dobro, imali smo kontrolu, šanse, ali onda nam se dogodio prekid i autogol. Vratili smo se u život, i onda nam se dogodio onaj jedanaesterac. Mislim da se u finalu Svjetskog prvenstva to ne sudi, ali to ne umanjuje pobjedu Francuske. Poštujem suce, oni su korektno odradili svoj posao i ne vidim ništa negativno, a VAR je dobro rješenje za nogomet. Imali smo u proteklih šest utakmica i ponešto sreće, sada nismo, i tu uvijek bude neke ravnoteže. Sve čestitke mojim igračima, ovo je bila možda i naša najbolja utakmica«, rekao je Dalić.

Istaknuo je da si protiv snažne reprezentacije poput Francuske nismo smjeli priuštiti nikakvu pogrešku. »Možda jesmo tužni, ali moramo biti ponosni na ovo što smo napravili. Ja sam ponosan. Hrvatska je bila sjajna i zahvaljujem igračima na svemu što su napravili«, dodao je.

Kaže kako nije gubio nadu sve do četvrtog pogotka Francuske: »Tada je bilo teško očekivati da se vratimo, da igrači mogu naći energije, ali svejedno nisu posustajali. Ponovno sam se ponadao kada je Mandžukić zabio nakon francuske pogreške, ali kada momčad primi četiri pogotka, teško je očekivati dobar rezultat«.

Izbornik je priznao da su poslije utakmice svi bili tužni, ali je svojim igračima rekao da dignu glave gore te kako nemaju razloga biti nezadovoljni jer su dali sve od sebe i moraju biti ponosni na ono što su pokazali na turniru.

»Da nam je netko ponudio da budemo drugi, to bi bilo fantastično. S obzirom na rasplet finala ostaje žal, ali to je potvrda koliko su igrači vjerovali u sebe. Dogodio se poraz, i kako smo bili dostojanstveni u pobjedama, moramo biti i u porazu. Treba poštovati rezultat«, zaključio je izbornik.

»Kad već nismo osvojili titulu svjetskog prvaka, drago nam je da je priznanje dobio Luka Modrić. Sasvim zasluženo, odigrao je strašan turnir, a to je pohvala cijeloj momčadi koja ga je iznjedrila«, rekao je Dalić.

»Na našem autobusu piše ‘mala zemlja, veliki snovi’, a to je poruka za sve. Radom se može postići dobar rezultat, ali treba vjerovati u uspjeh i treba se mnogo toga poklopiti. Treba imati san i ambiciju, i jednog dana to se može ostvariti. Ne treba nikada odustajati, iako uvijek treba prihvatiti što život nosi«, prokomentirao je Luka Modrić.

»Spreman sam za odmor. Zadnja dva mjeseca bilo je naporno, koliko god je lijepo bilo raditi s dečkima i koliko god sam sretan zbog vremena provedenog zajedno. Razmišljam samo o povratku u Hrvatsku i odmoru, ni o čemu drugome«, kaže. (HNS / ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni