„Da se nikad ne zaboravi“

„Da se nikad ne zaboravi“

Osim mladih iz Hrvatske ovom su se konvoju pridružili i mladi iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine. Konvoj organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba kao podsjetnik na važnost poštivanja ljudskih i manjinskih prava te na nepovredivost ljudskog života i dostojanstva.

Konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja krenuo je jučer ispred zagrebačkog Islamskog centra put Srebrenice. Moto konvoja je „Da se nikad ne zaboravi“, a ovo je već osma godina za redom kako konvoj kreće za Srebrenicu kako bi se odala počast nevino stradalim Bošnjacima, koji su ubijeni u srpnju 1995. godine. Osim mladih iz Hrvatske ovom su se konvoju pridružili i mladi iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Konvoj organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba kao podsjetnik na važnost poštivanja ljudskih i manjinskih prava te na nepovredivost ljudskog života i dostojanstva. Vijeće u suradnji s obrazovnim institucijama u Gradu djeluje na podizanju svijesti mladih o važnosti tolerancije, uvažavanju drugog i poštivanju ljudskih vrijednosti. Partneri Vijeću bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u organizaciji konvoja su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Grad Zagreb.

(zg-magazin)