Da ne zgine kaj je od starine!

Da ne zgine kaj je od starine!

Kroz izložbu se predstavljaju samoborski kraj i običaji. Izložene su narodne nošnje, samoborske kraluže, bogato našiti stolnjaci i ručnici, heklani i vezeni radovi, zidnjaki koji su krasili i štitili zidove u kuhinjama, razni uporabni predmeti koje su koristili naši djedovi i bake

U prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije (u Preradovićevoj 42) do 16. srpnja je otvorena izložba pod nazivom ,,Da ne zgine kaj je od starine“ Udruge „Etno fletno“. Kroz izložbu se predstavljaju samoborski kraj i običaji. Izložene su narodne nošnje, samoborske kraluže, bogato našiti stolnjaci i ručnici, heklani i vezeni radovi, zidnjaki koji su krasili i štitili zidove u kuhinjama, razni uporabni predmeti koje su koristili naši djedovi i bake – drvena korita za pranje rublja, glačala na žar, pletene košare, kose i srpovi za žetvu, zemljane posude za hranu te ostali tradicijski predmeti.

Nit vodilja osnivanja Udruge „Etno fletno“ bila je oživljavanje pomalo zaboravljene i potisnute tradicije, jer grad Samobor je okružen selima, a svako od njih ima svoju tradiciju i običaje koje vrijedi sačuvati za generacije koje dolaze. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni