Cvitanović: “Osjećam se kao da sam dobio robiju, a nisam ništa kriv”

Cvitanović: “Osjećam se kao da sam dobio robiju, a nisam ništa kriv”

(Foto: GNK Dinamo)

»Fintić nije znao i treba igrača amnestirati sumnje i krivnje. Oni igraju utakmice i u tim trenucima ne razmišljaju o tome. Mislim da ne treba ulaziti u takve špekulacije i rasprave zašto se to desilo«, rekao je trener Cvitanović na pitanje novinara o mladom igraču koji nije smio igrati zbog tri žuta kartona

Nakon što je UEFA diskvalificirala GNK Dinamo iz Lige prvaka mladih, novinarima se na konferenciji za medije u ponedjeljak obratio trener Mario Cvitanović. Podsjetimo, UEFA je pokrenula disciplinski postupak nakon Dinamove pobjede nad Anderlechtom (2:0) u Bruxellesu jer se ispostavilo da je Matija Fintić nastupio iako je imao tri žuta kartona te zbog toga nije imao pravo igrati. Fintić je u igru ušao pred kraj utakmice, u 83. minuti kada je Dinamo već imao vodstvo od dva gola.

»Danas je stigla odluka UEFA-e o izbacivanju iz Lige prvaka mladih. Posljedna su 3-4 dana bila dosta duga i neizvjesna. Gajili smo nadu, ja prvi, da ćemo proći jer mi smo pobjedu zaslužili na terenu. Ušli smo u krug osam svjetski jakih ekipa i to smo na terenu pokazali. Dečki su pokazali da su oni ti koji bi trebali igrati protiv Barcelone, ustvari ne `trebali igrati´ nego koji bi se trebali sučeliti s Barcelonom za prolaz u Final Four. Mislim da je ta utakmica ne bi trebala biti nagrada i gušt nego smo uskraćeni da se borimo za Final Four. Osjećam se kao da sam dobio robiju, a nisam za ništa kriv, niti ja kao trener niti igrači«, poručio je Cvitanović.

»Ovo je bilo prekrasno iskustvo za igrače, mene kao trenera i klub. Ovo je bila jedna škola, međutim mi smo je skupo platili. Ja se nadam i vjerujem da se ovo neće više nikada ponoviti i vjerujem da ćemo napraviti još bolje rezultate«, zaključio je.

»Fintić nije znao i treba igrača amnestirati sumnje i krivnje. Oni igraju utakmice i u tim trenucima ne razmišljaju o tome. Mislim da ne treba ulaziti u takve špekulacije i rasprave zašto se to desilo«, rekao je trener Cvitanović na pitanje novinara o mladom igraču koji nije smio igrati zbog tri žuta kartona.

Trener je odgovorio na pitanje je li bio u kontaktu s osobom odgovornom za pogrešku do koje je došlo: »Razgovarali smo. Žao mu je, to je normalno, i ne bih bio čovjek kad bih ga osuđivao i rekao nešto loše. Imali smo jako dobru suradnju. Ovakve greške se događaju, ali svi ih vide i odjeknu kao bomba. Nema popravnog, nema ispravka, jednostavno se dogodilo i ne mogu ga osuđivati«.

Cvitanović je zahvalioe svima koji su bili podrška klubu i juniorima kroz cijelo natjecanje. »Kako dalje motivirati mlade igrače koji se sada okreću domaćim natjecanjima?«, Retorički se zapitao i odgovorio: »Teren je jedino mjerilo, to uvijek govorim igračima, a mi smo pokazali da smo bolji od Anderlechta i da smo mi ti kojih se drugi trebaju paziti. Ljudske pogreške se događaju, uvijek će se desiti, ali to je život i treba ići dalje. Izuzetno sam ponosan i sretan što sam vodio momčad i što ona ima potencijal. Nemojmo zaboraviti da 99 posto ove ekipe ima šansu igrati Ligu prvaka i sljedeće godine. Imaju šansu napasti ono što im je oduzeto i samo tako treba razmišljati«.

Trener mladih Dinamovaca je kazao kako treba seniorima poželjeti da osvoje prvenstvo i uđu u Ligu prvaka ili će se morati boriti drugim putem, da budu prvaci Hrvatske. Trener, međutim, smatra da se treba okrenuti prema naprijed, gledati pozitivno, a ono što je bilo treba – arhivirati. (zg-magazin)

Komentari su zatvoreni