Curling klub Zagreb apsolutni prvak Hrvatske

Curling klub Zagreb apsolutni prvak Hrvatske

Slavlje Zagreba bilo je veće, jer je ekipa Ive Penave u finalu također slavila. Zagrebašice su uvjerljivo svladale ekipu Curling kluba Silent, višestrukih prvakinja Hrvatske

Muška i ženska ekipa Curling kluba Zagreb pobjednici su ovogodišnjeg, desetog Prvenstva Hrvatske u curlingu koje je ovog vikenda završilo u Areni Zagreb. U konkurenciji osam ekipa, momčad Alena Čadeža CK Zagreba u finalu je pobijedila ekipu CK Vis i tako došla do devetog naslova prvaka. Slavlje Zagreba bilo je veće, jer je ekipa Ive Penave u finalu također slavila. Zagrebašice su uvjerljivo svladale ekipu Curling kluba Silent, višestrukih prvakinja Hrvatske. U ženskoj konkurenciji sudjelovale su četiri ekipe iz Zagreba i Slavonskoga Broda.

Bronce su ove godine pripale ekipama Crolinga u muškoj te ekipi Legije u ženskoj konkurenciji. U Prvenstvu je sudjelovalo 70-ak natjecateljica i natjecatelja.

Nakon devet sezona igranja Prvenstva Hrvatske u Budimpešti, Hrvatski curling savez jubilarno je deseto prvenstvo organizirao u Zagrebu. Arena Zagreb tako je bila domaćin za ukupno dvanaest ekipa koje su sudjelovale u prvenstvu koje je potrajalo gotovo mjesec dana. Posebnim zalaganjem članova Curling kluba Čudnovati Čunjaš i predsjednika kluba Nevena Pufnika svi hrvatski zaljubljenici u ovaj sport dobili su priliku baviti se ovim sportom u svojoj domovini.

Ognjen Golubić iz Hrvatskog curling saveza rekao nam je kako je to ujedno bila i proba može li se takvo natjecanje uopće održati kod nas budući da se uz kvalitetu ledene podloge mora održavati i određena razina vlage u zraku te zadovoljiti i drugei elementi. »Sad smo vidjeli da može pa će sve ovisiti o dogovoru s vlasnikom (Grad Zagreb op. a.)«, kaže Golubić i zaključuje kako bi se u slučaju postizanja dogovora prvenstva ubuduće mogla igrati u Zagrebu. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni