Čudovišna avantura – igrica za učenje prometnih pravila

Čudovišna avantura – igrica za učenje prometnih pravila

Udruga Roditelji u akciji – Roda izradila je edukativnu radnu bilježnicu Mali prometni detektivi i online igru ČUDOvišna avantura s ciljem zaštite djece u prometu.

Iz Rode poručuju kako se početkom školske godine puno piše o zaštiti djece. Za njihovo je samostalno sudjelovanje u prometu potrebno razviti različite vještine, naučiti ih pravila koja treba primijeniti u situacijama koje su promjenjive i nekad nepredvidive.

Kako bi se taj proces malo olakšao osmišljeni su navedeni edukativni sadržaji.

Janko Plavko iz ČUDOgrada želi osigurati park svojim prijateljima kako bi se bezbrižno igrali no treba mu pomoć jer im je Mr. Smog otpuhao ogradu na razne strane ČUDOgrada. Tako djeca tijekom igre njemu pomažu popraviti ogradu oko parka. Usput uče o prometu i prometnim pravilima jer samo poštivanjem prometnih pravila u igri se može doći do cilja.

ČUDOvišna avantura zove djecu na promišljanje, suradnju i primjenu znanja u novim prometnim situacijama, ali i na pomaganje prijateljima i brigu o okolišu. Uz Janka Plavka, u igrici je cijela lepeza čudovišnih likova koji sudjeluju u ovoj avanturi. Na kraju igre krije se i tajni završetak za one najpažljivije igrače.

ČUDOvišna avantura namijenjena je djeci nižih razreda osnovne škole, a pomaže djeci u ponavljanju znanja o prometnim pravilima na zabavan način.

Igra je dostupna za uređaje s operativnim sustavom Android (preko Google Playa) i za bilo koje računalo putem stranice zakoci.eu. Iako je igra osmišljena za samostalno igranje, ona vrlo lako može biti jedan od alata koji će nastavnicima poslužiti za ponavljanje znanja o prometu na način koji je djeci blizak. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni