“Čudesni Hrvat” Čolak preronio 205 metara u jednom dahu

“Čudesni Hrvat” Čolak preronio 205 metara u jednom dahu

Cagliari, Italija – Samo dva mjeseca prošla su od posljednjega velikog uspjeha i još jednoga svjetskog rekorda, a nove sjajne vijesti u srijedu stižu od najtrofejnijeg ronioca na dah svih vremena – našega Gorana Čolaka.

Na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu u Cagliariju u Italiji, naš višestruki svjetski prvak i svjetski rekorder skinuo je još jedan svjetski rekord. U tehnički iznimno zahtjevnoj disciplini ronjenja na dah bez peraja (DNF), prvog finalnog dana Europskog bazenskog prvenstva Goran je srušio novi svjetski rekord te preronio 205 metara – u jednom jedinom dahu.

Naš »čudesni Hrvat« tako je potvrdio ovogodišnju izuzetnu sportsku formu najavljenu već ranije postignutim sjajnim rezultatima i svjetskim rekordom s početka sezone.

Za razliku od većine ostalih natjecatelja, Goran u Cagliariju »juriša« na najviša postolja u čak četiri od pet disciplina, a išao bi i na svih pet da ga u tome nije spriječila samo gusta satnica ovoga prestižnog sportskog natjecanja. Nakon DNF-a slijedi statika, a potom i dinamika sa stereo te dinamika s mono-perajom.

I najnovijim rekordom Goran je potvrdio da za njega doista ne postoje granice. Poželimo mu stoga i u nastavku prvenstva da svojim izvanserijskim rezultatima sruši nove rekorde. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni