“Čudesni Hrvat” Čolak nastavio s rušenjem rekorda u Cipru

“Čudesni Hrvat” Čolak nastavio s rušenjem rekorda u Cipru

Uspjeh je tim veći jer je ovo prvo Goranovo individualno svjetsko prvenstvo u ronjenju u dubinu, kao dio dugoročnoga plana prijelaza iz bazenskih ronilačkih disciplina u kojima je postigao gotovo sve što je moguće postići u veliko plavetnilo morskih dubina

Nakon što je u ponedjeljak srušio nacionalni rekord u disciplini CNF – ronjenja u dubinu bez peraja, naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak ponovno je oduševio i u srijedu postigao novi sjajni rezultat na AIDA Svjetskom dubinskom prvenstvu na Cipru!

U disciplini CWT – ronjenja u dubinu sa perajama dostigao je 2. mjesto, osvojio srebrnu medalju i postigao novi nacionalni rekord koji sada iznosi 108 metara. Na taj način srušio je dosadašnji nacionalni rekord koji je u disciplini CWT držao Veljano Zanki sa 107 metara.

Prvi je Rus Aleksej Molčanov, a Goran dijeli drugo mjesto sa Samom Jerankom iz Slovenije.

Uspjeh je tim veći jer je ovo prvo Goranovo individualno svjetsko prvenstvo u ronjenju u dubinu, kao dio dugoročnoga plana prijelaza iz bazenskih ronilačkih disciplina u kojima je postigao gotovo sve što je moguće postići u veliko plavetnilo morskih dubina.

No ni to nije sve, jer Gorana sada dijeli još samo jedan rekordni rezultat kako bi preuzeo sve nacionalne rekorde u svim disciplinama ronjenja na dah – i u bazenu i u dubini!

Ta prigoda pruža mu se već ove subote 19.9. kada je na rasporedu SP-a u Limassolu posljednja finalna disciplina FIM – ronjenje u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu.

Ovakve iznimne sportske rezultate mogu postići samo izvanserijski svjetski sportaši – što Goran Čolak na ovome prestižnom svjetskom natjecanju ponovno i potvrđuje.

Poželimo mu stoga da u subotu što duže zadrži dah. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni