Cubismo i Jazz orkestar HRT-a rasplesali publiku na Tomislavcu

Cubismo i Jazz orkestar HRT-a rasplesali publiku na Tomislavcu

(Foto: Marija Štilinović /HRT)

Cubismo i Jazz orkestar HRT-a su pokazali da dobro funkcioniraju u svirci na otvorenoj pozornici kada pršte pozitivnom energijom koju su Zagrepčani i gosti grada sinoć obilato upijali te odslušali, odgledali i otplesali cijeli koncert, slaveći tako na najbolji mogući način ovu glazbenu svečanost

Projekt Glazba i grad – Fiesta latina, kojim Hrvatska radiotelevizija (HRT) šestu godinu zaredom proslavlja Svjetski dan glazbe, koncertom Fiesta Cubana sinoć su zatvorili Jazz orkestar HRT-a i grupa Cubismo. Unatoč kiši koja je povremeno padala rasplesali su mnogobrojne Zagrepčane i njihove goste.

Naš najznačajniji latin-jazz sastav, Cubismo čine glazbenici poznati po velikoj muzikalnosti i instrumentalnoj vještini koji dolaze iz jazz miljea, a ujedno posjeduju strast prema latino glazbi. Već na samom početku djelovanja, Cubismo je stekao veliku popularnost redovito svirajući u zagrebačkim klubovima B.P. Club i Hard Rock Café. Osim toga, bili su iznimno traženi za nastupe diljem Hrvatske, posebice one na otvorenim prostorima gdje bi publika mogla plesati. Sinoć su na radost mnogobrojne publike koja je, unatoč povremenoj kiši, napunila travnjak Tomislavovog trga, s Jazz orkestrom HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, izveli pomno odabran program.

Jazz orkestar HRT-a i Cubismo surađuju još od 2017. kada su za završetak jazz ciklusa priredili vatrenu latino fiestu kojom su oduševili prepunu dvoranu Gorgana zagrebačkom MSU-a. Nakon toga skladbe u jazz aranžmanima iz bogate povijesti Cubisma, među kojima su Bailando cha-cha-cha, Tempera, Na, na, na… oduševljavale su publiku na otvorenim pozornicima Šibenika, Slavonskog Broda, Zadra i sinoć Zagreba.

»Ja ne mogu biti objektivan zato što je to moja muzika. U životu sam najviše proučavao kubansku glazbu. I kad pišem glazbu pišem je upravo takvu… Ovo mi je idealna situacija – Cubismo i Jazz orkestar. Ne može bolje«, kazao je Miron Hauser.

Oba sastava su pokazala da najbolje funkcioniraju u svirci na otvorenoj pozornici kada pršte pozitivnom energijom koju su Zagrepčani i gosti grada sinoć obilato upijali te odslušali, odgledali i otplesali cijeli koncert, slaveći tako na najbolji mogući način ovu glazbenu svečanost. Popularni hitovi Cubisma u jazz aranžmanima Mirona Hausera, Andreasa Marinella, Maria Pentona Hernandeza i Maria Igreca uz glas Lazara Ameda Hierrezueloa i posebne gošće Sabrine Hebiri pod ravnanjem Mirona Hausera oduševili su sve prisutne te na kraju koncerta digli na noge i one koji su odlučili uživati u glazbi na dekici. Kiša je cijelom koncert dala posebnu čar, pa iako se ‘trudila’ nije otjerala publiku koja je burnim pljeskom i uzvicima odobravanja nagradila glazbenike za koncert o kojem će se još danima pričati.

Fiesta Cubana mogla se pratiti u izravnom prijenosu na televizijskom Trećem programu HRT-a (urednica Jana Haluza, redatelj Tvrtko Grgić), na radijskom Drugom programu i na Radio Sljemenu te putem HRTi platforme na kojoj je dostupna do 26. lipnja. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni