Cry Babies: 20-godišnji kontinuitet pomaknutog aranžmana teksta i glazbe

Cry Babies: 20-godišnji kontinuitet pomaknutog aranžmana teksta i glazbe

(Foto: Vedran Metelko)

Vitold Košir: »Ogoljujemo pjesme do njihove srži i gradimo iznova, bježimo od svake vrste dekorativne glazbe. Sviramo za sebe i to publika rado dijeli s nama u intimi i mraku zagrebačkih klubova«

Razgovarao: Miroslav Pelikan

Cry Babies su dobitnici su ovogodišnje Fenderove nagrade za najbolji klupski bend koju dodjeljuje Mega muzika. Razgovaramo s Vitoldom Koširom, članom skupine Cry Babies.

Vitold Košir

Što je tajna Vašeg uspjeha?

Žestoki smo i beskrupulozni u svojim obradama. Duhoviti i zabavni, teški i mračni. Sviramo zajedno 20 godina. Ogoljujemo pjesme do njihove srži i gradimo iznova, bježimo od svake vrste dekorativne glazbe. Sviramo za sebe i publika to rado dijeli s nama u intimi i mraku zagrebačkih klubova. Imamo 20-godišnji kontinuitet pomaknutog promišljanja aranžmana teksta i glazbe. Uz žestoke nastupe to je temelj naše reputacije jednog od najboljih zagrebačkih cover-bendova.

Najpopularnije pjesme? 

Pamtim samo sretne dane tipičan je naš drski, domišljati i zabavni cover pjesme u originalu izvedene od Gabi Novak. Praćen spotom u režiji Igora Mirkovića poharao je sve radijske top-liste i dalje živi na televizijskim ekranima. Zarjavele trobente oživljene spotom iz radionice Tomislava Povića popele su se na vrh slovenskih top-lista. CD CRY BABIES LIVE IN SAX! objavili smo 2005. i rasprodan je u kompletnoj nakladi.

On me voli na svoj način Arsena Dedića snimili smo 2011.g, a Vanja Sviličić Juranić nam je snimila i režirala fenomenalno duhovit spot. U samo dvije minute prošetali smo kroz tri glazbena stila i otplovili u vrijeme vinila, gramofona i singlica. Singl Ljubav se ne trži objavila nam je Croatia records. Poznatu međimursku narodnu pjesmu odjenuli smo u rokersko ruho. Gonzo nam je osmislio prelijepi spot za Bajaginu pjesmu S druge strane i uhvatio našu viziju teksta koji ekvilibrira između duboke romantike i somnabulnog urbanog horora.

Osobito njegujete nastupe uživo.

Sve ove godine redovito nastupamo u zagrebačkom klubu SAX! od samog njegovog osnutka. Gostovali smo na filmskim festivalima u Motovunu, Puli, na “Porinu” u Osijeku te događanjima za mnoge velike tvrtke u Hrvatskoj. Uživo smo svirali na radijskim i televizijskim glazbenim emisijama. Osobno sam najponosniji na koncert u klubu Vinyl kojeg je u izravno u cijelosti prenio Radio 101.

Što moramo znati o nagradi?

»Mega muzika nagrada pod pokroviteljstvom Fendera, ove godine jubilarni, 15. puta, prepoznaje vrsne glazbenike koji svojim radom i doprinosom zaslužuju priznanje«, kaže Adonis Dokuzović, voditelj Mega Muzike i legendarni zagrebački bubnjar. 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni