Crveni nosevi i Bandić u posjetu malim pacijentima

Crveni nosevi i Bandić u posjetu malim pacijentima

Klaunovidoktori su profesionalni umjetnici, posebno educirani za rad u bolnici, koji svojim glazbenim i pjevačkim vještinama donose osmijeh na lica bolesnih i nemoćnih, a poznati su po uveseljavanju djece koja se liječe u bolnicama.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je jučer zajedno s Crvenim nosevima-klaunovidoktorima i predstavnicima bolničkog centra Zagreb djecu koja leže na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Klaunovidoktori su profesionalni umjetnici, posebno educirani za rad u bolnici, koji svojim glazbenim i pjevačkim vještinama donose osmijeh na lica bolesnih i nemoćnih, a poznati su po uveseljavanju djece koja se liječe u bolnicama. Udruga Crveni nosevi je dio organizacije Međunarodne zaklade RED NOSES koja okuplja klaunovedoktore iz devet europskih zemalja. Rad ove uduge potpomaže i Grad Zagreb.

„Zahvaljujem svima, od medicinskih sestara do ravnatelja, kao i Crvenim nosevima što brinu da djeca lakše provode dane u bolnici. Trebamo omogućiti da pacijenti u Zagrebu i Hrvatskoj imaju najbolji mogući tretman i na tome tragu svi zajedno imamo jako puno posla“, rekao je Bandić i dodao kako je zadatak i cilj resornoga ministarstva te resornoga gradskog ureda što bolja skrb o pacijentima i bolja organizacija zdravstvenog sustava.

Prošle godine klaunovidoktori su posjetili 11 000 djece tijekom 179 posjeta bolnicama diljem Hrvatske.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni