Crveni križ isplatiti će 4 000 kuna svakom stradalom u poplavama

Crveni križ isplatiti će 4 000 kuna svakom stradalom u poplavama

Tako je Glavni odbor donio odluke da će se isplatiti iznos od 4 000 kuna svakoj osobi koja ima prijavljeno prebivalište u poplavljenim područjima Republike Hrvatske. Novčani iznos isplatiti će se i novorođenoj djeci, a početi će se dijeliti tijekom sljedećeg tjedna.

Glavni odbor Hrvatskog crvenog križa održao je danas sjednicu na kojoj se raspravljalo o daljnjim aktivnostima povezanim za pomoć stanovništvu na poplavljenim područjima. Reakcija je to na brojne prozivke Crvenog križa, koji do sada nije uplatio novac za stradalo stanovništvo u Slavoniji.

Tako je Glavni odbor donio odluke da će se isplatiti iznos od 4 000 kuna svakoj osobi koja ima prijavljeno prebivalište u poplavljenim područjima Republike Hrvatske. Novčani iznos isplatiti će se i novorođenoj djeci, a početi će se dijeliti tijekom sljedećeg tjedna. Odlučeno je kako će se kamate u iznosu od 43 835 kuna, koje je Crveni križ dobio na temelju oročenja prikupljenog novca, pridodati sredstvima prikupljenim u Apelu za poplavljena područja u Republici Hrvatskoj.

Glavni odbor Hrvatskog Crvenog odlučio je kako će se Crvenom križu Srbije i Crvenom križu Bosne i Hercegovine također uplatiti prikupljena sredstva u akcijama za pomoć tim područjima.

(zg-magazin)