Crvena kravata na spomeniku Franji Tuđmanu

Crvena kravata na spomeniku Franji Tuđmanu

U povodu početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije i proslave Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je, zajedno s vojnicima i zapovjednikom Kravat pukovnije Željkom Matejčićem, ravnateljem ustanove Academia Cravatica Marijanom Bušićem i pripadnicima Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske sudjelovao u vezanju crvene kravate na spomeniku prvomu hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Kravata je svjetski simbol diplomacije i dostojanstva. Njenim vezivanjem na Tuđmanovom spomeniku željelo se ukazati i na činjenicu da je Republika Hrvatska domovina kravate.

Nakon postrojavanja pripadnika kravat pukovnije spomenik prvom Hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu ukrašen je prepoznatljivom crvenom kravatom.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo kako je Franjo Tuđman uz hrvatske branitelje najzaslužniji što danas imamo suverenu i demokratsku Hrvatsku.

»Kao antifašist, bio je general pobjedničke vojske. Odlučno se suprotstavio velikosrpskoj agresiji i Slobodanu Miloševiću. Bio je i na čelu Hrvatske kada je 15. siječnja međunarodno priznata odnosno kada je reintegrirana u svoje granice«, kazao je gradonačelnik.

Svečano vezivanje kravata na spomenicima, bistama i kulturama započelo je 2. siječnja i do tada je vezano 56 kravata koje će ostati na spomenicima do kraja mjeseca. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni