Crouser srušio vlastiti rekord zagrebačkog mitinga

Crouser srušio vlastiti rekord zagrebačkog mitinga

(Foto: zagreb.hr)

Najbolji svjetski bacač kugle Ryan Crouser sinoć je na bacalištu kraj fontana hicem od 22,84 m srušio vlastiti rekord Memorijala Ivana Ivačnića.

Zagrebački miting privukao šestoricu od deset trenutno najboljih bacača kugle, a Crouser je kod fontana postigao najbolji hitac na europskom kontinentu još od 1988. godine!

Bila je to još jedna velika predstava bacača kugle s 14 hitaca preko 21 metar i 7 hitaca preko 22 metra. Šestorica su bacila preko 21 metar.

Tu je dužinu prvi prebacio Novozelanđanin Tom Walsh (21,74), ali je odmah u prvom bacanju to sa 22,19 m poništio Crouser. Već u drugoj seriji sjajni Amerikanac se digao na čelu na 22,6 metara i nastavio s briljantnim nastupom.

Šest puta bacio je sjajni Amerikanac kuglu preko 22 metra i apsolutno zaslužio svoju četvrtu pobjedu na zagrebačkom mitingu. Rezultat od 22,84 bacio je u četvrtom hicu.

“U Zagrebu se najbolje osjećam”

»Drago mi je da sam u Zagrebu ostvario ovaj rezultat, jer je Zagreb zbog jedne posebne atmosfere miting na kojem se osjećam najbolje«, kazao je Walsh i dodao: »Osjetila se energija, ponijela nas je za dobro natjecanje na kraju ove sezone. Sada se vraćam kući i počinjem raditi za novu sezonu, jer bez rada se ne može do vrhunskih ostvarenja«.

»Vidimo se sljedeće sezone«, najavio je Amerikanac.

Walsh je završio na drugom mjestu, dok je treće osvojio Joe Kovacs s 21,7 m. Na zadovoljstvo domaćih navijača odličan je bio Filip Mihaljević. Rastao je iz hica u hitac i dobacio na 21.26 metara, a veliku večer su imali i Amerikanac Josh Awotunde s 21,19, te Armin Sinančević iz Srbije koji je bacio kuglu 21,45.

(Foto: zagreb.hr)

Bio je to blistav početak 71. Memorijala Borisa Hanžekovića kojem je nazočio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

On je izrazio je zadovoljstvo što je Zagreb po sedmi put domaćin natjecanju koje se održava u spomen na sjajnog atletičara Ivana Ivančića i što je ova disciplina dio memorijala posvećenog Borisu Hanžekoviću.

Rezultate pogledajte ovdje. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni