Crossover – glazbeni festival u zelenom srcu Zagreba

Crossover – glazbeni festival u zelenom srcu Zagreba

Publika će imati prilike uživati i u nastupu benda Maurizio Presidente sastavljenog od glazbenika iz Portugala, Francuske i Njemačke koji uspješno miješaju žanrove i ritmove specifične za njihove kulture

Zagreb dobiva novi međunarodni glazbeni festival – Crossover Festival Zagreb – jedinstveni petodnevni događaj u samom središtu grada, parku Ribnjak. Crossover Festival Zagreb dovodi niz zanimljivih glazbenika iz cijeloga svijeta. Nove kulture, novi glazbeni stilovi i potpuno drukčiji program čeka posjetitelje od 26. do 30. srpnja.

Prvo izdanje Crossover Festivala Zagreb dovodi fantastičnu paletu glazbenika. Francuski jazz pijanist Cédric Hanriot, koji je svirao na Grammyjem ovjenčanom albumu Diane Reeves, dolazi u pratnji suvremenog jazz Groovematic trija. Publika će imati prilike uživati i u nastupu benda Maurizio Presidente sastavljenog od glazbenika iz Portugala, Francuske i Njemačke koji uspješno miješaju žanrove i ritmove specifične za njihove kulture s naglaskom na gipsy jazz. Iz susjedne Srbije dolazi Lady Jelena čiji su singlovi poput Nikola i Watermelon love već dobro poznati domaćoj publici, baš kao i oni benda s Kosova, Gipsy Groove, koji su već postali velika europska atrakcija. Pozornicu će s njima dijeliti i afrički bend Kaira Kela čiji zarazni ritmovi sve tjeraju na plesni podij, ali i mnogi drugi. Naime, svakoga dana će se održavati dva do tri koncerta, a u međuvremenu za sjajnu glazbenu kulisu pobrinut će se vrhunsku DJ-evi.

Crossover Festival Zagreb, osim glazbenog programa, ponudit će i zanimljivu gastronomsku ponudu pa ukusnih zalogaja i ledenog osvježenja neće nedostajati.

Festival će trajati od srijede 26. srpnja do nedjelje, 30. srpnja. U srijedu, četvrtak i petak radno vrijeme je od 17 sati do ponoći, dok će za vikend festival svoja vrata otvoriti već u podne. Ulaz je slobodan.

Crossover Festival Zagreb organiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Više informacija i program na www.crossoverzagreb.hr te Facebook stranici festivala www.facebook.com/ZGCrossover. (PR)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni