Croatia Airlines uveo izravne letove za Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt

Croatia Airlines uveo izravne letove za Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt

Gradonačelnik Bandić, je uz skoro otvorenje Zračne luke Franjo Tuđman, najavio i da će za najkasnije dva mjeseca početi radovi na prvom metru pruge brzoga tračničkog prijevoza od Kvaternikova trga do Zračne luke

U palači Dverce predstavnici Croatie Airlinesa – hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika i člana Star Alliance predstavili su program širenja svoga poslovanja na četiri nova i atraktivna europska odredišta i to: Oslo, Stockholm, Helsinki i Bukurešt.

Predsjednik Uprave CA Krešimir Kučko istaknuo je da je Hrvatska odsada još snažnije povezana s drugim atraktivnim europskim odredištima. »U CA smo svjesni važnosti dvosmjernih veza koje, prije svega, otvaraju nove mogućnosti za razvoj turističkih potencijala Republike Hrvatske, ali su i prilika za upoznavanje drugih kultura«, rekao je Kučko. Osobito je zahvalio gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću i njegovoj zamjenici Vesni Kusin te Martini Bienenfeld, direktorici Turističke zajednice grada Zagreba na snažnoj podršci koju su uživali prilikom uvođenja novih linija koje će Zagreb na mapi europskih turističkih odredišta još jače istaknuti.

Direktorica Bienenfeld je naglasila da je Zagreb svojevrsni predvodnik turističkih i gospodarskih trendova te da su turističke brojke što ih Zagreb već dugi niz godina ostvaruje izuzetno dobre. »Na početku ove godine bilježimo izvrsne rezultate. U siječnju i veljači je ostvareno gotovo 100 000 dolazaka i 182 000 noćenja, što je povećanje od 8 % u odnosu na prva dva prošlogodišnja mjeseca, a u čemu, osim Grada Zagreba, veliku ulogu ima i CA«.

Čestitajući im na širenju mreže letova, gradonačelnik Bandić je napomenuo da Zagreb kontinuirano u zadnje četiri godine bilježi dvoznamenkasti rast i dolazaka i noćenja. »Prošle godine je ostvareno preko dva milijuna noćenja i preko milijun i 150 tisuća dolazaka. Zagreb je multikulturalan, multikonfesionalan i multietničan grad u kome se sigurnost piše velikim slovima«.

Gradonačelnik Bandić, je uz skoro otvorenje Zračne luke Franjo Tuđman, najavio i da će za najkasnije dva mjeseca početi radovi na prvom metru pruge brzoga tračničkog prijevoza od Kvaternikova trga do Zračne luke, a do kraja godine bit će gotovi papiri za početak gradnje Konrgesnog centra.

»Zračna luka, Kongresni centar te tračnička veza sa Zračnom lukom su preduvjeti da se Zagreb još čvršće pozicionira u društvu najrazvijenijih europskih metropola«, napomenuo je.

Martina Dalić, potpredsjednica i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta u Vladi Republike Hrvatske je govorila o velikome uspjehu CA , a što ga puno veće kompanije teško dosežu. »Ovih 8 novouspostavljenih linija u godinu dana je od iznimne važnosti za hrvatsko gospodarstvo i za hrvatski turizam, ali i za sve druge gospodarske grane jer doprinosi da investitori jednostavnije i brže dođu u Republiku Hrvatsku«, zaključila je ministrica Dalić. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni