Črnomerec ima svoj poslovni klub – “Črnkas”

Črnomerec ima svoj poslovni klub – “Črnkas”

Poslovni klub je pripremio trotjedne radionice za 120 polaznika na kojima će se učiti kako napisati životopis i motivacijsko pismo, kako se pripremiti za intervju za posao, razviti komunikacijske i prezentacijske vještine ali i pružiti mogućnost kontakta s budućim poslodavcima

U Gradskoj upravi gradonačelniku Milanu Bandiću i suradnicima u četvrtak je predstavljen projekt Črnkas – Črnomerec poslovni klub, koji je nastao kao inicijativa lokalne zajednice s ciljem povećanja zaposlenosti mladih na području Grada Zagreba. Projekt vrijedan više od 70.000 eura sufinancira Europska unija u iznosu od gotovo 93 % kroz Europski socijalni fond, a Grad Zagreb kao nositelj projekta sudjeluje u ostatku iznosa.

Zahvalivši »dečkima s Črnomerca« na inicijativi, zagrebački gradonačelnik istaknuo je kako je preko 25 % mladih u Europi nezaposleno, što ovaj projekt čini zaista hvalevrijednim. Dodao je i kako je nezaposlenost mladih jedno od ključnih pitanja Europske agende i Bečke deklaracije, kojih je i Zagreb potpisnik.

Pročelnica Ureda za fondove i projekte Europske unije Jelena Ricov naglasila je kako je Zagreb dosad povukao oko 120 milijuna kuna iz Europskih fondova te izrazila želju da ovakav projekt zaživi i u drugim gradskim četvrtima, dok je voditeljica projekta te voditeljica Odjela za mlade u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Helena Beus upozorila na problem koji će se otvorenjem Črnkasa pokušati riješiti – nedostatak praktičnog znanja i vještina kod mladih nakon završenog obrazovanja.

Partneri na projektu su i Institut za stručno usavršavanje mladih te Europski savjet za mentorstvo i coaching Hrvatska, čiji su predstavnici, Marko Pavić i Luka Bogdan, ujedno i inicijatori Črnkasa. Ponukani činjenicom da u Zagrebu postoji više od 9.000 mladih nezaposlenih građana, pozvali su sve zainteresirane Zagrepčane u dobi od 15 do 30 godina da se prijave preko web-stranice www.crnkas.eu i sudjeluju u aktivnostima koje je Poslovni klub pripremio: trotjedne radionice za 120 polaznika na kojima će se učiti kako napisati životopis i motivacijsko pismo, kako se pripremiti za intervju za posao, razviti komunikacijske i prezentacijske vještine ali i pružiti mogućnost kontakta s budućim poslodavcima. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni