Crna Gora će u 2015. biti preporučena turistička destinacija

Crna Gora će u 2015. biti preporučena turistička destinacija

Riječ je prijedlogu Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA). Istu privilegiju je prije dvije godine imala i Hrvatska

Početkom tjedna u Podgorici je održan sastanak vodećih ljudi Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) te Branimira Gvozdenovića, ministra održivog razvoja i turizma Crne Gore. Ispred ECTAA-e susretu su prisustvovali novi predsjednik, Danac Lars Thykier te potpredsjednik ECTTA-e i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba.

Potpredsjednik ECTAA-e Boris Žgomba naglasio je kako je ova situacija vrlo povoljna za razvoj turizma u regiji

Povod susreta bilo je dodatno integriranje Crne Gore kao destinacije u aktivnosti i planove ECTAA-e. Odlučeno je kako će iduće godine Crna Gora biti imenovana predvodnikom „ECTAA preferred destination“ programa.

Riječ je o programu putem kojeg se određena destinacija promovira i imenuje preporučenom turističkom destinacijom unutar europskih okvira. Istu privilegiju je prije dvije godine imala i Hrvatska kada je također bila proglašena ECTAA-inom preporučenom europskom destinacijom na temelju turističkog potencijala te rezultata koje ostvaruje dugi niz godina. Upravo na hrvatskom iskustvu i postignućima će Crna Gora nastojati provesti akcije u sklopu ovog projekta kako bi ostvarili očekivane i zacrtane rezultate. Cilj spomenutog programa je odabranoj destinaciji omogućiti širok spektar mogućnosti, servisa i privilegija u turističkim okvirima pod pokroviteljstvom ECTAA-e.

Potpredsjednik ECTAA-e Boris Žgomba naglasio je kako je ova situacija vrlo povoljna za razvoj turizma u regiji: „Naša nastojanja da kroz aktivnosti ECTAA-e omogućimo kvalitetniji razvoj turizma u pojedinim regijama Europe, u idućoj godini bi trebala rezultirati ostvarenjem ciljeva crnogorskog, a posredno i poboljšanjem rezultata hrvatskog turizma te ostalih zemalja jugoistočne Europe. Veliki broj emitivnih tržišta sve više traži kružne ture u koje su uključene destinacije diljem naše regije. Promocijom Crne Gore profitirati će sve zemlje u okruženju, kao što je bio slučaj kada je prije par godina Hrvatska bila proglašena ECTAA-inom preporučenom destinacijom“.

Ministar Gvozdenović istaknuo je kako je ovaj vid promocije ključan za ostvarenje produljenja turističke sezone, ne samo u Crnoj Gori, već i u regiji. “Kroz ECTAA-u i njene aktivnosti nadamo se ostvarenju dodatne promocije naše zemlje, dok kroz poslovnu i promotivnu suradnju s turističkim agencijama, članicama ECTAA-e, vidimo potencijal za dodatni razvoj i promociju destinacije tijekom cijele godine”, zaključio je Gvozdenović.

Predsjednik ECTAA-e Thykier iznimno je zadovoljan razinom atraktivnosti turističkog proizvoda Crne Gore, a kako kaže, posebno ga veseli što će kroz nadolazeće aktivnosti, u suradnji s ECTAA-om, koristi biti za europski turizam u cjelini te dodatni razvoj turističkog proizvoda regije. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni