Čovjek i prostor – izložba drvenih skulptura Josipa Žagara

Čovjek i prostor – izložba drvenih skulptura Josipa Žagara

»Galerija naša goranska« Društva Goranin otvara svoja vrata i ove 2017. godine, ovaj put s izložbom skulptura u drvu osebujnog autora Josipa Žagara. Izložba Čovjek i prostor bit će otvorena u utorak 7. veljače u 18.00 sati u prostoru Društva Goranin Zagreb u Ulici kneza Branimira 33, a skulpture će se moći razgledati tijekom veljače svakodnevno od ponedjeljka do petka, od 10.00 – 14.00 sati i od 17.00 – 20.00 sati.

O izložbi Čovjek i prostor

Sigurno ste primijetili da priroda stvara neponovljive oblike i da je ona i vrhunski umjetnik. U njenoj sjeni djeluje Josip Žagar koji luta šumama i pronalazi neobične, katkada i čudne oblike među drvečem što ih je stvorila priroda, čine se kao neke greške a onda ih on dotakne svojom maštom i rukom i da im ono nešto što ih poveže potom sa našom maštom i nađe im mjesto u našoj zbilji. Medij drveta pronađen je u prirodi i djelomično obrađen.

O autoru

Josip Žagar je rođen 1937. godine u Gornjoj Šumi kod Molva. Od 1992. godine posvetio se kiparstvu, izrađujući i dorađujući skulpture u drvu. Prvi puta je svoje radove predstavio javnosti na skupnoj izložbi u Etnografskom muzeju u Zagrebu u povodu 150. obljetnice Šumarskog lista. Do sada je imao pet samostalnih izložbi, a sudjelovao je i na tridesetak skupnih izložbi i likovnih kolonija. Jedini je kipar Molvarskog likovnog kruga. Živi i stvara u Koprivnici. (ZG-m)