Čolaku srebro u Dubajiu

Čolaku srebro u Dubajiu

“Ovo natjecanje zasigurno je jedno od mentalno najzahtjevnijih s obzirom na uvjete i pravila te definitivno jedno od najjačih sa svim imenima koja nešto znače u svijetu u ovoj disciplini”, komentirao je Čolak

Naš “čudesni Hrvat” – višestruki svjetski prvak, aktualni rekorder i najuspješniji hrvatski reprezentativac Goran Čolak na najbolji način otvorio je novu sezonu svjetskoga ronjenja na dah i ostvario još jedan vrhunski rezultat – za povijest.

U Dubaiju na Fazza Championship for Freediving sjajnim zaronom u nedjelju osvojio 2. mjesto i tako potvrdio višegodišnju dominaciju na ovom elitnom natjecanju kao najuspješniji natjecatelj u povijesti Dubaija.

Fazza Championship organizira i financira princ prestolonasljednik Dubaija, šeik Hamdan bin Mohammed, a koliko zbog prestiža toliko i zbog izdašnih nagrada ono okuplja svjetsku elitu ronilaca na dah.

U atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena Hamdan sportskog centra, Goran je ostvario sjajni zaron od 9 minuta i 16 sekundi u jednom jedinom dahu. Bolji od njega bio je samo specijalist za disciplinu statike Branko Petrović iz Srbije, a s gotovo minutom zaostatka za Goranom je ostao Mateusz Malina iz Poljske.

Ovogodišnja konkurencija bila je posebno jaka, a natjecanje iznimno zahtjevno. “Ovo natjecanje zasigurno je jedno od mentalno najzahtjevnijih s obzirom na uvjete i pravila te definitivno jedno od najjačih sa svim imenima koja nešto znače u svijetu u ovoj disciplini. Usto nastupao sam zadnji što nosi poseban dodatni pritisak sa sobom”, komentirao je naš vidno zadovolji prvak i rekorder po završetku natjecanja.

Uspjeh je stoga doista izniman, a rezultat od 9:16 najbolji je Goranov rezultat uopće postignut u Dubaiju. “To potvrđuje moju dobru formu na početku nove sezone i obećava dobre rezultate i na nadolazećim natjecanjima”.

Novim uspjehom Goran je potvrdio još jedno iznimno postignuće svoje impresivne karijere: titulu najuspješnijega natjecatelja u povijesti Dubaija, kao jedini natjecatelj koji je u zadnjih šest godina svih šest puta bio najviše na postolju – s 3 prva i 3 druga osvojena mjesta.

Vrhunski rezultat na početku sezone daje nam doista za pravo od Gorana i u nastavku očekivati odlične rezultate i uspješne nastupe na predstojećim velikim natjecanjima u Finskoj, Grčkoj i Turskoj. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni