Čolak osobnim rekordom do uvjerljive pobjede u Dubaiju

Čolak osobnim rekordom do uvjerljive pobjede u Dubaiju

Sjajne vijesti stižu s Fazza Freediving natjecanja upravo održanog u Dubaiju: naš sjajni sportaš, najuspješniji ronilac na dah svih vremena Goran Čolak ostvario je izvanserijski rezultat od 10:19 u jednom dahu i ponovno se uspeo na najviše postolje, te tako potvrdio titulu “vladara” ovog, jednog od najprestižnijih natjecanja u ronjenju na dah.

Natjecanje u Dubaiju organizira i financira princ prestolonasljednik Dubaija, šeik Hamdan bin Mohammed. Godinama okuplja svjetsku elitu ronilaca na dah, a ovogodišnja konkurencija bila je jača nego ikad.

U atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena Hamdan sportskog centra, Goran je briljirao već u kvalifikacijama (10:07), a u finalu uvjerljivo je potukao sve konkurente.

Za Goranom su ostali i specijalist za ovu disciplinu, Srbin Branko Petrović (9:34) i sjajni Poljak, Goranov veliki suparnik Mateusz Malina (9:56).

Ovo je i Goranov najbolji rezultat u Dubaiju uopće, kojim je zadržao titulu “vladara” ovog prestižnog natjecanja na kojemu je u posljednjih sedam godina uvijek osvajao samo najviša postolja.

»Znao sam da sam spreman i jak, ali sam strpljivo čekao svoju šansu. Kad se pogledaju rezultati prva tri mjesta, ovo ne samo da je bilo najjače natjecanje održano u Dubaiju, nego i najjače natjecanje u statici održano ikad u povijesti ronjenja na dah«.

U nastavku sezone, Gorana očekuje bazensko državno prvenstvo početkom travnja, a onda i druga velika natjecanja na međunarodnoj sceni. (zg-m)