Čolak napustio Italiju s čak četiri odličja!

Čolak napustio Italiju s čak četiri odličja!

Cagliari, Italija – Nikad nitko u povijesti ronjenja na dah nije odnio ne samo bilo koja četiri odličja s jednoga europskog prvenstva, a kamoli čak 3 zlata i jedno srebro. Nikad nitko, do naš „čudesni Hrvat“ Goran Čolak!

Posljednjega dana CMAS Europskoga bazenskog prvenstva koje se do 17. lipnja održavlo u Cagliariju u Italiji, Goran Čolak trijumfirao je i u disciplini dinamike s mono-perajom postigavši rezultat od 279.39 metara preronjenih – u jednom dahu. Za sobom je daleko, za više od 10 metara, ostavio svoje konkurente.

Moglo bi se reći kako je ovaj rezultat i više od očekivanog, kad ne bismo znali da Goran ne poznaje granice i da je doista uvijek spreman prijeći sve zamišljene limite.

Dan ranije, u petak, 16. lipnja, nakon dva trijumfa u prva dva dana CMAS Europskoga bazenskog prvenstva Čolaku je za samo 2 metra izmaklo (još jedno) europsko zlato.

Pritom je, međutim, ostvario doista izvanserijski rezultat, preronivši u disciplini dinamike sa stereo-perajama (DYN BiFins) čak 244 metra te tako poboljšavši vlastiti najbolji rezultat (i u tom trenutku svjetski rekord) za čak 14 metara! Najbolji trećega dana prvenstva bio je Talijan Andrea Vitturini koji od sada drži i novi svjetski rekord od 246 metara.

Nakon zasluženoga iako kratkog odmora, Goran kreće s pripremama za CMAS Europsko dubinsko prvenstvo koje se sredinom listopada održava u Turskoj. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni