CKIM organizira trinaesti zagrebački salon auto-karikature

CKIM organizira trinaesti zagrebački salon auto-karikature

Ove godine tema salona su Benzinske stanice (crpke)

Organizatori 13. međunarodnog zagrebačkog salona auto-karikature danas su u Gradskoj upravi gradonačelniku Milanu Bandiću kao glavnom pokrovitelju uručili Grand-prix gradonačelnku Milanu Bandiću u Gradskoij upravi uručili Grrand prix s prošlogodišnjeg, 12. salona.

Autor Projekta Ivica Palatinuš gradonačelnika je upoznao s tijekom priprema za 13. Zagrebački salon auto-karikature čiju organizaciju od ove godine preuzima Centar za kulturu i informacije Maksimir.

»Specifičnost ovog načina karikature je što Zagreb i Hrvatska jedini u svijetu imaju za temu – automobile«, rekao je Palatinuš te dodao kako će se ove godine Salon održati na temu Benzinske stanice (crpke). Glavnu nagradu Festivala – Grand prix uručit će gradonačelnik, a uz 2. i 3. nagradu, biti će dodijeljena i dva posebna priznanja.

»Znam da karikatura posljednjih godina nije primarna vrsta umjetničkog izričaja, ali u ovakvim vremenima upravo je humor taj koji nas drži pozitivnima. Smatram da Hrvati imaju smisla za humor i ovakvu specifičnu umjetničku formu i zato je od velike važnosti održavanje ovakvog jednog festivala«, istaknuo je nakon sastanka pročelnik Gradskog ureda za kulturu Tedi Lušetić.

Ravnatelj Centra za kulturu i informacije Maksimir Goran Jerković izrazio je veliko uzbuđenje zbog preuzimanja organizacije Festivala. Nakon 12 godina, Centar u suradnji s Gradom Zagrebom preuzima vodstvo Festivala. Imamo priliku nadopuniti i proširiti naše aktivnosti ovakvim zanimljivim programom. Nadam se da ćemo nekim modernijim oblicima, uspjeti ponuditi jednu novu dimenziju ovoga Salona.

 Na prošlogodišnjem 12. Salonu na temu Vučna služba – šlep služba, Grand prix je po prvi put osvojila žena, autorica iz Poljske – Izabel Kowalska – Wieczorek. Prvu nagradu osvojio je naš Mojimir Mihatov između 220 autora iz 50 zemalja svijeta. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni