Čistoći isporučeno 50 kamiona vrijednih 35,61 milijuna kuna

Čistoći isporučeno 50 kamiona vrijednih 35,61 milijuna kuna

Među ostalim, radi se o 26 kipera s dizalicom namijenjenih odvozu odvojeno prikupljenog otpada, opasnog otpada i glomaznog otpada. Isporučeno je i pet vozila s utovarnom platformom za prijevoz spremnika svih vrsta te prijevoz odvojenog otpada, zatim dva rolkipera za prijevoz mobilnog reciklažnog dvorišta…

Na manifestaciji »Eko piknik«, kojom je u nedjelju na Bundeku obilježen početak informativno-edukativne kampanje Grada Zagreba »Stavi pravu stvar na pravo mjesto«, posvećene razvrstavanju otpada, Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća izložila je 60 različitih vrsta vozila iz svog voznog parka.

S obzirom na dvojbene iznose oko vrijednosti vozila koji su došli do medija, iz Čistoće smo zatražili da nam dostave službeni podatak o točnoj vrijednosti isporučenih kamiona i njihovoj namjeni.

»Novi zakonski okviri u kojima su zacrtani ciljevi u gospodarenju otpadom, približavanje usluge građanima za skupljanjem više vrsta otpada i otvaranje dodatnih rasporeda odvoza razlozi su za obnovom i ulaganjima u vozni park podružnice Čistoća, koja je u dvije faze isporuke dobila 50 novih komunalnih vozila. Vozila su nabavljena putem financijskog leasinga, a vrijednost investicije iznosi 35.613.881,00 kuna«, odgovaraju nam iz Čistoće.

Prema informacijama iz te podružnice ZHG, od siječnja do kraja ožujka 2018. godine, isporučeno im je deset vozila. Radi se o pet malih komunalnih vozila tipa „zatvoreni furgon“, namijenjenih za prijevoz odvojeno prikupljenog otpada i distribuciju spremnika za otpad.

Tu su još i dva kombinirana komunalna vozila namijenjena visokotlačnom pranju te čišćenju pješačke zone u trajanju zimske službe, zatim jedno komunalno vozilo za dubinsko pranje popločenih površina i na kraju dva komunalna vozila (autočistilice na kamionskoj šasiji) namijenjenih strojnom čišćenju (prvenstveno kolnika).

Od kraja svibnja 2018. godine isporučeno je još 40 vozila. Radi se o 26 kipera s dizalicom raznih veličina i namjena (6 m3, 10 m3, 18 m3 i 26 m3), namijenjenih odvozu odvojeno prikupljenog otpada, opasnog otpada i glomaznog otpada. Također, isporučeno je i pet vozila s utovarnom platformom za prijevoz spremnika svih vrsta te prijevoz odvojenog otpada, zatim dva rolkipera za prijevoz mobilnog reciklažnog dvorišta i rolo kontejnera, pet komunalnih vozila – cestara za prijevoz radnika i otpada s javnih površina, zatim jedan mini autopodizač za prijevoz odvojenog otpada iz reciklažnih dvorišta i privrede, i na kraju jedan mini automatski perač spremnika za biootpad. (BoJa)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni