Čistoća podnosi kaznenu prijavu zbog paljenja devet spremnika za otpad

Čistoća podnosi kaznenu prijavu zbog paljenja devet spremnika za otpad

Nepoznati počinitelji, kako se opravdano sumnja, su tijekom vikenda izazvali požar ukupno devet spremnika za otpad. Sedam spremnika za otpad na području Ravnica zapaljeno je u noći sa subote na nedjelju, dok su u nedjelju zapaljena su još dva oko 11:30 sati u Harambašićevoj ulici.

Situacija na Ravnicama iziskivala je čak četiri noćne intervencije zagrebačkih vatrogasaca. U 2:13 sati stigla je dojava da gori ispred kućnog broja 1 Hondlove ulice. Samo 20 minuta kasnije u plamenu je bio kontejner u Dragutina Albrechta, a 10 minuta nakon toga gorili su kontejneri i u Jurja Dalmatinca. Posljednji požar spremnika za otpad zabilježen je u 3:03 minute ispred kućnog broja 22 u Ulici Slavoljuba Bulvana. Na svaku intervenciju vatrogasci su brzo reagirali te spriječili širenje požara na obližnje parkirane automobile.

Istraga će pokazati je li nepoznatog počinitelja uspjela snimiti neka od nadzornih kamera na okolnim zgradama.

Iz Zagrebačkog holdinga poručuju kako najoštrije osuđuju uništavanje imovine i ugrožavanje sigurnosti, kao i svaki oblik vandalskog ponašanja.

Požar se s kontejnera mogao proširiti i na obližnju zgradu

Svi slučajevi izazivanja požara prijavljeni su Policijskoj upravi, a podružnica Čistoća osigurala je zamjenske spremnike, a zbog znatne materijalne štete podnijet će i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni