Čistoća odvozi nepropisno odložen glomazni otpad

Čistoća odvozi nepropisno odložen glomazni otpad

(Foto: Ilustracija)

Zagrebačka Čistoća je u srijedu priopćila da je u tijeku odvoz glomaznog otpada koji je nepropisno odložen na javnim površinama te da se prazne reciklažna dvorišta.

Također, u tijeku je i odvoz krupnog otpada ispred stambenih objekata građanima koji su zatražili uslugu odvoza glomaznog otpada prije nego što je ona obustavljena.

»Nakon toga će, u što kraćem vremenskom roku, započeti s odvozom glomaznog otpada sukladno zahtjevima građana koji su zaprimljeni u kolovozu, o čemu ćemo javnost na vrijeme obavijestiti«, poručili su iz Čistoće.

Iz Čistoće podsjećaju da građanima pružaju uslugu odvoza krupnog otpada na zahtjev građana te naručivanje kamiona Čistoće ispred kućnog praga.

»Za ovu vrstu otpada građani mogu, bez naknade, naručiti dva puta godišnje odvoz do 2 m3 ili jednom godišnje odvoz do 4 m3«, navode u priopćenju.

Obrazac zahtjeva za odvozom glomaznog otpada građani su dobili uz račun u veljači a zaprimaju se na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10 000 Zagreb, na mail adresu: cistoca.glomazno@zgh.hr ili ispunjavanjem e-Zahtjeva na internet adresi https://cutt.ly/pQNAdQZ do 15. studenoga 2021. godine.

Čistoća će dostaviti odgovor na zahtjev s terminom odvoza, u roku od najviše 20 dana, poručuju iz gradske komunalne tvrtke.

Na službenom Facebooku profilu Grada Zagreba objavljeno je i da je potpuno očišćeno jedno ilegalno odlagalište u Prečkom. Na objavljenim fotografijama može se vidjeti kako je lokacije izgledala prije i poslije odvoza.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni