Čistoća dobila 30 električnih trokolica

Čistoća dobila 30 električnih trokolica

„Ove trokolice su bile moja ideja, kao što je puno mojih ideja. Neke smo realizirali, a neke ćemo tek realizirati“, istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Na Trgu bana Josipa Jelačića danas je predstavljeno 30 novih električnih trokolica podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga d.o.o. Električne trokolice su inovativni hrvatski proizvod, a tijekom godine će se testirati u svim radnim uvjetima i operativnim zadacima.

Voditelj podružnice Čistoća Zagrebačog holdinga Jure Leko je rekao da Čistoća raspolaže s 296 trokolica na mehanički pogon i šest električnih koje su prije bile na testiranju. „Ove trokolice su se pokazale jednostavnije i brže, nosivost je oko 500 kilograma, a njihova snaga snaga je 1 kW”, izjavio je Leko. Trokolica može voziti 6 sati na jednom punjenju.

Direktor tvrtke Viking Robert Vlašić je istaknuo da su trokolice napravljene u Zagrebu prema zahtjevu kupca. Pojasnio je da su napravljene tako da mogu svladati uspone te olakšavaju rad na brdskim područjima.

„Ove trokolice su bile moja ideja, kao što je puno mojih ideja. Neke smo realizirali, a neke ćemo tek realizirati“, istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Dodao je da Čistoća ima 332 trokolice, a danas se predstavljaju one najmodernije. Obećao je da će za Božić medalju Grada dobiti i deset najboljih radnika Čistoće.

„Treba nagraditi one koji su na ulici kao ja ili više od mene. Na taj način ćemo reći hvala onima koji se najviše ističu, najviše rade”, rekao je Bandić. Dodao je da radnici Čistoće to zaslužuju jer rade po kiši i snijegu kako bi Zagreb bio čist grad.

Uz gradonačelnika Bandića, njegove suradnike i predstavnike Zagrebačkog holdinga predstavljanju trokolica su nazočili i radnici Čistoće.

Marijan Radoš koji u Čistoći radi već 23 godine pohvalio je nabavu električnih trokolica. „Svaka novina u radu je dobrodošla. Radi se i na teškim terenima te smatram da će nam ova kolica olakšati rad“, rekao je Radoš za ZG-magazin.

Njegov mladi kolega Mario Vudući koji radi u Čistoći tek pet mjeseci smatra da su ove trokolice jednostavnije za upravljanje te će olakšati rad osobito starijim kolegama, a i brže će se njima doći na teren. „Zadovoljan sam poslom u Čistoći gdje radim više od pola godine. Smatram da svaki posao ima svoje vrline i mane, a raditi se mora. Što se tiče novih trokolica one su praktične. Pogotovo kad se radi o više lokacija omogućit će da se posao obavi brže, jednostavije i praktičnije”, rekao je za ZG-magazin Ivan Maričić.

Ivana Vranješ