Čistka u SDP-u: Iz stranke isključeni Maras, Brumnić, Rajko Ostojić…

Čistka u SDP-u: Iz stranke isključeni Maras, Brumnić, Rajko Ostojić…

(Foto: Boris Jagačić)

Iz SDP-a su u utorak isključeni bivši glavni tajnici stranke Zvane Brumnić i Nikša Vukas, bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić i bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras. Bivši predsjednik stranke Davor Bernardić zasad nije isključen, ali svi gore visokopozicionirani SDP-ovci, osim Marasa, bili su njegovi bliski suradnici, piše Tihana Tomičić za Novi list.

Isključivanje istaknutih članova se događa nakon raspuštanja SDP-a Zagreba i procesa revizije članstva. Izgleda kako su u stranci zaključili da su navedeni ili opstruirali vlastitu stranku na lokalnim izborima ili joj radili štetu svojim javnim istupima.

»Da, dobio sam obavijest o svom statusu u SDP-u, ali zaista nisam ovlašten komentirati stvari koje treba komentirati predsjednik stranke«, izjavio je za Novi list Gordan Maras, bivši saborski zastupnik i bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Isključena je i zastupnica iz Slavonskog Broda Marina Opačak Bilić, čija je tvrtka bila najveći pojedinačni donator u kampanji Zorana Milanovića.

Osim isključenja spomenutih zastupnika i dužnosnika iz stranke su isključene stotine drugih običnih članova, među ostalima i Tihomir Barišić, kum Davora Bernardića.

Ostaju bez četvero saborskih zastupnika

Hina javlja da SDP ostaje bez četvero saborskih zastupnika, a pitanje je hoće li broj time biti zaključen i kako će reagirati Bernardić, budući da je riječ o uglavnom njegovim bliskim suradnicima i kumu. SDP tako sada pada na 28 saborskih zastupnika.

Nakon revizije članstva u Zagrebu, procjenjuje se da je od prijašnjih četiri tisuće ostalo oko 1700 članova jer, uz političke kriterije, brisani su i oni s kojima se nije moglo stupiti u kontakt ili nisu više od godine dana platili članarinu.

Ni predsjednik stranke niti isključeni nisu se za sada htjeli javno izjašnjavati, samo je Maras na svom facebook profilu napisao da ‘nikada svoje stavove neće prodati za bilo čiju naklonost’.

»Bitna mi je jedino vaša, koji me podržavate bez ikakvog interesa i samo zato što znate da sam ispravan. Postoje etape u životu i ništa se ne događa bez razloga. Vjerujem da vas nisam iznevjerio«, poručio je Maras svojim pratiteljima.

(ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni