Čistite snijeg pred zgradama kako bi izbjegli kazne

Čistite snijeg pred zgradama kako bi izbjegli kazne

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda javljaju kako će snijeg padati do petka te će najviša temperatura iznositi 5 Celzijevih stupnjeva

Drugi ovogodišnji snijeg zabijelio je Zagreb te ga je, od utorka popodne do jutros, zapadalo desetak centimetara. Stoga smo odlučili provjeriti kakvo je stanje na zagrebačkim cestama. Vlado Suša, rukovoditelj Službe za odnose s javnošću i marketinga iz Zagrebačkih cesta kazao nam je kako su 264 ekipe su i sve su bile angažirane cijelu noć. Sve prometnice su očišćene.

No Suša upozorava da su kolnici skliski te se stoga vozače moli da prilagode vožnju uvjetima na cesti.

Nadodao je da Zimska služba Zagrebačkih cesta raspolaže s dovoljnom količinom soli, ne samo za ovaj snježni nalet već i za cijelo predstojeće zimsko razdoblje. Osim toga, napomenuo je kako su tijekom utorka i srijede ekipe Zimske službe najviše bile angažirane na Slavonskoj aveniji.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda javljaju kako će snijeg padati do petka, te će najviša temperatura iznositi 5 Celzijevih stupnjeva.

Sve tramvajske i autobusne linije su u srijedu prijepodne vozile redovito, kolnici su bili mokri, ali čisti. Do 30 minuta kasnili su autobusi iz drugih gradova. ​

​Autobus linije 140 prema Sjemenu vozi skraćeno do Snježne kraljice i hotela Tomislavov dom.  

Za neočišćeni nogostup i do 10.000 kuna

Spomenimo i to kako su stanari sukladno Odluci o komunalnom redu dužni čistiti snijeg i led s pločnika uz svoju zgradu. Snijeg se uklanja kad napada do visine 5 cm, a ako pada neprekidno, mora se uklanjati više puta. Osobi koja to ne učini bit će kažnjena s pet do 10.000 kuna. Uz to, u slučaju ozlijede oštećena osoba izravno od suvlasnika može privatnom tužbom zatražiti naknadu štete.

Osim čišćenja oko svoje stambene zgrade, suvlasnici su zaduženi i za uklanjanje snijega i leda s krovova. Za taj posao upravitelj zgrade u njihovo ime može angažirati izvoditelja koji za to ima odgovarajuću opremu.

Za uklanjanje snijega i leda s javnih površina zadužena je pravna osoba ili fizička osoba obrtnik kojoj je Grad povjerio uklanjanje snijega i leda. (zg-magazin) 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni