Činjenice koje niste znali o Cadillacu iz “Istjerivača duhova”

Činjenice koje niste znali o Cadillacu iz “Istjerivača duhova”

Izvorno, prema Aykroydovoj prvotnoj zamisli Ecto-1 je trebao imati neke nadnaravne moći, kao što je mogućnost rastvaranja materije

Protekli je vikend bio poseban praznik za ljubitelje popularnog filmskog ostvarenja Istrebljivači duhova (eng. Ghostubusters), s obzirom da je obilježena 30. obljetnica od pojavljivanja ovoga uratka. I dok je većini filmoljubaca dobro poznata radnja ovoga filma, ima tu pet manje poznatih činjenica koje se tiču “cadillaca” Ecto-1 kojega su u svojim pothvatima koristili Istrebljivači.

Da se slušalo scenarista Istrebljivača duhova i glumca Dana Aykroyda, vozilo bi imalo puno sablasniji izgled od onoga koje se pojavilo na filmskom platnu. Izvorno, automobil je bio obojan u crno te je bio opremljen upečatljivim bijelim i ljubičastim stroboskopskim svjetlima.

No, redatelj Ivan Reitman i snimateljska ekipa zaključili su da takav automobil neće biti najsretnije rješenje za snimanje noćnih scena. Stoga su odbacili “super-jezivi” izgled za nešto što je kasnije i ljubiteljima filma zasigurno bolje “sjelo” no što bi to bio slučaj s radikalnom izvedbom.

Izvorno, prema Aykroydovoj prvotnoj zamisli Ecto-1 je trebao imati neke nadnaravne moći, kao što je mogućnost rastvaranja materije.

Također, manje je poznato da se izvorni Ecto-1, koji je bio u vrlo lošem stanju pokvario na snimanju usred Brooklynskog mosta. Kako taj most nema zaustavne trake, vozilo je prozročilo popriličan prometni zastoj zbog čega je policija New Yorka producentima filma ispisala kaznu.

U prvom filmu za potrebe snimanja korišten je samo jedan automobil. Studio je prvotno kupio jedno Miller-Meteor ambulantno vozilo za potrebe snimanja, a drugo za izvođenje preinaka. No na kraju je korišteno samo prvo vozilo prije nego što se pokvarilo na Brooklynskom mostu za vrijeme snimanja nastavka Istjerivači duhova 2.

Prošle godine jedan je američki portal prenio vijest da će Universal Studios predati Ecto-1 zaljubljenicima u film premda se automobil pretvorio u gomilu hrđe. Nove informacije govore da su zadrti zaljubljenici u film vratili Ecto-1 u gotovo savršeno stanje.

Kako on sada izgleda možete pogledati ovdje.

Priča se da bi se mogao snimiti i treći nastavak filma pa bi možda i obnovljeni Ecto-1 mogao ponovno zablistati na filmu. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni