Čilić u finalu

Čilić u finalu

Hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je finale PBZ Zagreb Indoorsa. Danas je u polufinalnom meču svladao Bjorna Phaua sa 6:3, 6:4. Tijekom prvog seta Phau je imao „break“ loptu kod 1:1 te kod 3:3. No, Čilić se uspio izvući i onda je nanizao četiri gema za vodstvo 6:3, 1:0. Čilića tijekom meča nije služio servis  tako da je Phau dva puta napravio „break“ kod 0:1 i kod 1:4. No, to su bile jedine šanse za Nijemca.

“Statistika pokazuje da nisam servirao osobito dobro, posebno u bitnim trenucima, iako sam bio najopušteniji. U drugom setu sam izgubio ritam, ali sam osjećao da mi on u igri nikako ne može naštetiti. Više sam se borio sa sobom nego s nečim drugim. Sigurno da je bilo i nešto pritiska, jer sam bio veliki favorit, pa su se neke stvari zakomplicirale. Zašto da bude jednostavno kad može biti komplicirano“, izjavio je nakon meča Čilić.

U drugom polufinalnom susretu između Tommyja Haasa i Daniela Evansa, pobjedu je izborio Haas sa 5:7, 6:4, 6:3. U prvom setu je Haas odlično krenuo i poveo sa 2:0, no ubrzo je Evans izjednačio na 2:2 i „breakom“ za 6:5 došao do seta. Ostala su dva seta pripala Haasu.

“Nisam znao ništa o Evansu, mnogo je novih igrača. No sviđa mi se njegov stil, ono što sam vidio bilo je dobro. Ima dobru igru i može biti opasan. Drago mi je što sam opet u finalu i vrlo sam uzbuđen što ću igrati protiv tenisača koji je ovdje velika zvijezda. Trostruki je pobjednik, dakle mnoge stvari govore njemu u prilog, no dati ću sve što mogu da ga zaustavim “, rekao je Haas.

Finale u subotu biti će Čilićevo četvrto finale na PBZ Zagreb Indoorsu. U međusobnim mečevima s Haasom rezultat je 1-2 za Haasa, no ovo će biti njihov prvi susret u dvorani.

U konkurenciji parova Mate Pavić i Marin Draganja zaustavljeni su u polufinalu. Bolji od njih sa 6:3, 6:4 su bili Philipp Marx i Michal Mertinak.

(zg-magazin)